Before traveling to Egypt

Ben jij al bezig met het plannen van je zomervakantie? Wist je dat je sinds dit jaar een visum nodig hebt als je naar Egypte reist? Ik vertel je meer!

Voor het reizen

Voordat je een reis boekt, naar welk land dan ook, is het altijd even handig om te kijken naar visum regels en naar verplichte inentingen. Zo weet je zeker dat je voorbereid bent op eventuele extra kosten voordat je geboekt hebt. De prijzen van Inentingen en visums kunnen namelijk enorm oplopen. Het Visum Egypte is dus sinds dit jaar verplicht, maar gelukkig wel makkelijk aan te vragen.

 

Hoe werkt het? Wat kost het? Hoe lang is het geldig?

Het is mogelijk om een zogeheten “e-visum” online aan te vragen. Je hoeft er dus niet de deur voor uit, want je kunt alles online invullen en regelen. Het visum bestaat uit 4 delen. Je hebt je paspoort nodig bij het invullen, dus houdt die er alvast bij. Je kunt het visum Egypte aanvragen via een hoop verschillende websites, kijk wel goed uit dat je niet veel te veel betaalt of zelfs opgelicht wordt!

Het e-visum is geldig voor toerisme en zaken. Een single entry e-visum voor Egypte kost € 34,95 per persoon. Er is ook een multi-entry visum, hier betaal je een toeslag voor. Zodra het visum goedgekeurd is, is hij 3 maanden geldig. Deze 90 dagen gaan dus in vanaf het moment dat het visum is goedgekeurd, niet vanaf de dag dat je Egypte binnenkomt. Toch mag je niet langer dan 30 dagen aaneengesloten in het land zijn. Houdt rekening met het feit dat een aanvraag maximaal 7 werkdagen kan duren. Vraag je visum dus nooit te laat aan! Dit kan je je vakantie kosten..

Er zitten wat voorwaarden aan het visum:

  • Je paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn
  • Je moet het visum uitgeprint meenemen
  • Je moet bewijs van een doorreis of retour kunnen laten zien
  • Als je voor zaken gaat, dien je bewijs mee te nemen van het bedrijf
  • Als je naar familie gaat, dien je dit ook te kunnen bewijzen bijvoorbeeld door een brief/uitnodiging
  • Als het om een vakantie gaat, dien je dit te kunnen bewijzen bijvoorbeeld door een hotelreservering

 

Is Egypte veilig?

Egypte heeft een hoop te bieden, maar er zijn ook risico’s aan een reis naar het land verbonden. Per deel van het land gelden er verschillende reisadviezen. In sommige delen van het land kan je dus beter niet komen. Check hier het actuele reisadvies. 

Er zijn veel politieke spanningen in Egypte en ook een verhoogd risico op aanslagen. Egypte grenst aan Libië en Noord-Sinaï. Het wordt afgeraden in de buurt van deze grenzen te komen. Je kunt wel een vakantie boeken naar Zuid-Sinaï , maar het wordt afgeraden om je vakantieresort te verlaten. Ik zou dan persoonlijk een andere bestemming kiezen!

In drukke badplaatsen en grote steden van Egypte kun je natuurlijk wel komen, maar ook hier moet je uitkijken. Net als in andere grote steden moet je goed op je spullen letten en dure sieraden kun je beter thuis laten. Schrik ook niet van opdringerige verkopers. Vliegen op Sharm-el-Sheikh is geen aanrader. Dit vliegveld wordt beschouwd als de minst veilige in Egypte.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *