Hidden Spot – Castle Rock Beach

Achter de mooiste plekjes kom je vaak alleen door locals, zo proberen wij de hidden spots via Australische influencers te vinden. Vorige week ontdekten we het paradijselijke (en verlaten) Castle Rock Beach.

Castle Rock Beach bevindt zich op korte loopafstand van het Manly-to-Spit-wandelpad, in de buurt van Ogilvy Road. Het strand bevind zich dus in de buurt van Manly, in het noorden van Sydney. Via een klein trappetje door een soort bos kom je bij het strand uit. Google Maps is gelukkig erg behulpzaam en helpt je ook om er met het openbaar vervoer te komen.

Wij hebben het strand de hele ochtend voor onszelf gehad en daar hebben we ook 100% gebruik van gemaakt. Zo heb je er prachtige rotsen, zee, strand en kun je je ongezien omkleden ha-ha. Aan de overkant van het strand kijk je uit op Balmoral Beach, het populairdere strand van Manly.

Castle Rock is zeker een plekje wat we gaan onthouden, als je een dagje een romantisch privé strand wil, geen zin hebt in drukte of gewoon van het prachtige uitzicht wil genieten, dan is dit strand ideaal. Ook is de bereikbaarheid nog prima in vergelijking met de andere stranden rondom Manly. Daarnaast wil ik door het vinden van dit strand de Manly-to-Spit walk binnenkort gaan doen; een hike van 10km van (hoe logisch ha-ha) Manly naar Spit langs de Sydney Harbour, Sydney National Park en 1001 prachtige uitzichten. Natuurlijk zal ik de foto’s en mijn ervaring delen zodra ik het gedaan heb.

De bloemen van bovenstaande foto kwamen we onderweg naar het strand tegen in één van de woonwijken bij een basisschool. Erg leuk om door een niet-touristisch deel van de stad te lopen en het “wat afgelegenere” gedeelte van de stad te zien.

 

I’ll keep you posted!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *