De Fit Methode – Review

De FIT Methode is een boek ontwikkeld door FIT.nl, één van de grotere sport- en gezondheidsplatforms van Nederland. Het team achter die website (en het boek) bestaat uit professionals zoals diëtisten, personal trainers, psychologen en artsen. Benieuwd wat ik van het boek vind?

Inhoud FIT Methode

Het boekt telt ruim 320 pagina’s aan informatie, verdeeld over verschillende thema’s. Alle thema’s hebben natuurlijk een invloed op een fitte leefstijl en gezondheid. De thema’s zijn:

  • Mindset
  • Beweging & Training
  • Herstel
  • Voeding
  • Supplementen

Het doel van de FIT Methode

De FIT Methode is ontwikkeld om een einde te maken aan al je vragen en zowel sporters als niet-sporters te voorzien van alle essentiële kennis. Het boek helpt je om gerichter naar je doelen toe te werken met een stappenplan, welk doel dat dan ook mag zijn. Of het nu gaat om afvallen, fit worden, spiermassa aankomen, etc. Het boek leert je hoe je een  een trainingsschema opstelt, hoe je de juiste voeding kiest en hoe je gemotiveerd blijft. Bovenal houdt het boek het ook realistisch, waardoor je op een gezonde manier je doelen zult kunnen behalen.

Prijskaartje

Je kunt het boek al voor €29,95 bestellen, hier krijg je een digitale uitgave van het boek bij, net als één maand toegang tot de FIT Methode app met alle trainingsschema’s en een oefeningenbibliotheek met video’s over de correcte uitvoering. Ook is er nog een uitgebreidere keus voor €69,95, waarbij je al het bovenstaande krijgt + 3 maanden toegang tot de FIT Methode app, een op maat gemaakt trainingsschema, 14 voorbeeld voedingssschema’s, toegang tot de community en nog veel meer. Voor meer info, klik hier. 

Mijn mening

Het is erg fijn dat het boek geschreven is in “Jip & Janneke” taal. Hierdoor is het echt te begrijpen voor iedereen en dankzij de plaatjes en schema’s wordt het nog duidelijker. Ook is het boek erg realistisch geschreven, het boek belooft je niet een gewichtsverlies van 20kg of een bodybuilder lichaam in een week, de kans op een jojo-effect wordt hiermee enorm verkleind. Dankzij de toevoeging van de fit-app heb je voor een betaalbare prijs nog een extra hulpmiddel en stok achter de deur om jezelf te motiveren.

Het boek is erg compleet en als je een niet-sporter of beginnend sporter bent dan is dit boek echt een toevoeging. Je krijgt op zoveel vlakken informatie, tips en tricks dat er altijd wel iets tussen zit wat je nog niet wist. Het blijft natuurlijk wel een basisoverzicht, dus als je je al veel hebt ingelezen dan is dit misschien niet het boek voor jou.

Qua sportschema’s en eetschema’s heb ik er vooral iets van opgestoken en ga ik ook zeker al mijn kennis in de praktijk brengen. Ik “deed al tijden maar wat” en daarom ben ik blij met de informatie die ik nu bij de hand heb.

Als je een inkijkexemplaar van het boek wil zien, dan kan dat hier.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *