Dotts – Customizable Headphones

Sinds de iPhone zijn koptelefoonaansluiting kwijt is, ben ik al aan het nadenken over draadloze oortjes of een koptelefoon. Aangezien mijn eisen lijstje nogal lang was, vond ik lastig iets dat eraan voldeed. Tot ik Dotts Audio tegenkwam, de customizable en draadloze headphones. Met de code “nikki” krijg je 10% korting!

Over Dotts

Dotts is een Spaanse start-up die duurzaamheid, muziek en customization proberen te combineren. Alle headphones worden in Spanje door een 3D printer gemaakt van 100% eco friendly materiaal. Zelfs de kussentjes zijn gemaakt van vegan leer. Dankzij deze technologie zijn de headphones volledig naar smaak aan te passen.

Op dit moment verkopen ze 3 verschillende koptelefoons, waarbij je ook nog eens de vorm van de oorkussens kunt aanpassen, zodat ze perfect zijn voor sporten, reizen of gewoon muziek luisteren. Daarnaast kun je de headphones in 2500+ kleurcombinaties samenstellen en kun je letterlijk van elk deel van de koptelefoon een eigen kleur kiezen. Sinds kort kun je ook je naam of initialen op je koptelefoon laten bedrukken.

Bij iedere koptelefoon krijg je een hoes, een oplaadsnoer en een snoertje om hem alsnog in je telefoon te stoppen.

De verzendkosten naar Europa zijn €6 en meestal heb je ze met 4-5 dagen al in huis.

 

My dotts

Ik koos voor de Dotts M, een draadloze koptelefoon met 40+ uur batterijduur. Ze zijn lichtgewicht en zijn erg snel weer op te laden. Je verbindt ze met je telefoon of computer met bluetooth en dankzij het bijgeleverde draadje kun je ze ook altijd inpluggen. Dit scheelt ook weer batterij! Je kunt met de koptelefoon bellen en ook Siri, Google Assistant en Cortana werken met de koptelefoon. Er zitten knopjes voor play/pauze, next/previous en volume op.

Misschien wel ontzettend saai, maar ik ging voor een volledig witte koptelefoon. Ik was opzoek naar een tijdloze headphone en daarom wilde ik geen kleurtjes toevoegen, omdat ik bang was dat ik die zat zou worden. Je hebt al een Dotts M voor €119.

Later gaat het zelfs mogelijk zijn om losse onderdelen te bestellen, zodat je de kleurtjes kunt wisselen en je kapotte onderdelen eventueel kunt vervangen! Zo kun je zelfs je headphones bij je look aanpassen, hoe leuk?

Review

De koptelefoon is al meegeweest op 2 reisjes, dus ik heb hem flink kunnen testen. Het geluid van de koptelefoon vind ik erg fijn, alleen vind ik wel snel dat de omgeving mee kan luisteren. Het sluit naar mijn idee dus niet echt goed genoeg af. Daarnaast vind ik de afwerking van de knopjes er niet echt luxe uit zien, het oogt een tikkeltje goedkoop. Daarentegen werken de knopjes wel prima en oogt de rest van de koptelefoon wel mooi en ziet hij er afgewerkt uit. De bijgeleverde hoes en draadjes zijn mooi en fijn om hem in mee te nemen.

De batterijduur hebben ze niets teveel over gezegd, die is namelijk echt ontzettend lang! Ook is het connecten met je telefoon erg makkelijk en werkt dit goed. Je hebt echt maar 1 minuut nodig om hem de eerste keer aan je telefoon te koppelen.

Ik ben dus overall erg blij met de koptelefoon. De prijs/kwaliteit verhouding is ontzettend goed en voor mij was customizen en de hoge batterijduur ontzettend belangrijk en daar zijn ze zeker uniek in. Daarnaast vind ik het feit dat ze ook nog eens sustainable zijn, mooi meegenomen!

 

Vergeet de code “nikki” niet voor 10% korting!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *