Hands off my Chocolate Cheesecake Recipe

Er is niks mis met af en toe een SAS dag hebben, zelfs niet als je Personal Body Plan volgt. Dit cheesecake (met chocola van Hands off my Chocolate) recept is dan ook geïnspireerd op een recept van Personal Body Plan.

Het originele recept bevat kinder bueno chocola, maar aangezien ik een groot fan ben van de chocola van Hands off my Chocolate, besloot ik de taart daarmee te maken. Wat heb je nodig?

  • 4 Hands off my chocolate repen (ik heb gekozen voor 1x milk meets dark, 2x crispy cookie en 1x milk meets white repen)
  • 15 haverkoekjes (Albert Heijn)
  • 600 gram monchou
  • 125 ml crème fraîche
  • 90 gram hazelnoten
  • 120 gram boter
  • 11 theelepels suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 3 eieren
  • springvorm (20cm)
  • Bakpapier

IMG_9440

IMG_9450

 

Hoe maak je deze Hands Off My Chocolate Cheesecake?

De bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Stamp de koekjes en 90 gram hazelnoten fijn
  3. Smelt 120 gram boter en voeg samen met de koekjes en hazelnoot
  4. Roer alles goed door elkaar en voeg 3 theelepels suiker toe
  5. Leg een bakpapiertje in de springvorm en verdeel de mix van koekjes en hazelnoten over de bodem
  6. Zet voor 15 minuten in de oven en laat het afkoelen

De basis deel 1

  1. Doe de 600 gram monchou in een kom voeg 8 gram vanillesuiker en 8 eetlepels suiker toe
  2. Roer dit goed door elkaar en laat staan

De basis deel 2

  1. Prak 2 repen Hands Off My Chocolate (ik koos voor de Crispy Cookie)
  2. Smelt 1 reep (ik koos white meets milk) en voeg toe aan de repen van stap 1
  3. Voeg hier 125 ml crème fraîche aan toe en roer tot een glad mengsel
  4. Voeg één voor één de eieren toe
  5. Meng basis 1 en 2 door elkaar en giet over de bodem
  6. Zet voor 50 minuten in de oven op 180 graden
  7. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 30 minuten in staan
  8. Laat nog een uur afkoelen op het aanrecht
  9. Wikkel de springvorm in vershoudfolie en zet minimaal voor 2 uur in de koelkast

Finishing touch

  1. Breek de laatste Hands Off My Chocolate reep (ik koos milk meets dark) in stukjes en leg deze op de cheesecake.

Bij deze taart moet je even niet aan de calorieën denken, maar believe me, zodra je één hap genomen hebt ben je die al vergeten! Een pluspunt van de taart is dat je toch na 2 happen stampvol zit en dat hij in de koelkast enorm lang houdbaar is. Mocht je ook zo’n lekkere taart willen maken, dan kun je de repen o.a. kopen bij de Albert Heijn, Jumbo en Marqt, klik hier voor alle verkooppunten. De repen kosten 1,79 euro per stuk.

 

Enjoy!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *