Hotspot: Café George

George is een begrip in Amsterdam en omstreken, of het nu om Café George, George No. 5 of Bistro George gaat. Alle George’s hebben een eigen naam en een eigen menu. Toch staan ze allemaal voor hetzelfde “The proverbial French-brasserie-in-New-York… In Amsterdam.” Ik vertel je er meer over!

hotspot Amsterdam

Over George

Er waren tot vorig jaar 7 George’s in Amsterdam en omstreken:

  • George W.P.A. – Willemsparkweg, Amsterdam
  • Georgette Café – P.C.Hooftstraat, Amsterdam
  • San George – Stadhouderskade, Amsterdam
  • George L.A. – Laren
  • Café George – Leidsegracht, Amsterdam
  • George Bistro Bistro – Valeriusplein, Amsterdam
  • George No5. – Zandvoort.

Helaas is George No. 5 in Zandvoort dit jaar gesloten en blijven er dus 6 George’s over! Mijn eerste kennismaking met George, was afgelopen week in Café George in de Leidsegracht.

hotspot Amsterdam

Café George

Café George zit op de Leidsegracht en is erg makkelijk te bereiken met het OV. Je kunt er iedere dag terecht van 11:00 tot 23:00 voor een ontbijt, lunch, diner, drinks en zelfs take-away. Ik ging langs bij café George voor een lunch met Sylvana.    De menukaart is enorm uitgebreid, zo hebben ze onder andere cereals & fruit, salades, kleine pizza’s, sandwiches, soep, vis en pasta & risotto. Oftewel: de keuze is reuze en voor ieder wat wils! Om het hele menu te zien, klik hier. 

hotspot Amsterdam

Het is zowel binnen als buiten een enorm blogger/vlogger walhalla, want het is erg fotogeniek. Ook het eten is insta worthy en niet onbelangrijk; ook erg lekker! Het is wel handig om van tevoren even te reserveren, zeker als je buiten wilt zitten, want zelfs op deze “gewone donderdagmiddag” zat het erg snel redelijk vol. Je kunt hier reserveren.

hotspot Amsterdam

Onze lunch

We bestelden allebei French Toast & Fruit (€7) met een cappuccino (€3). We hebben het allebei niet opgekregen, maar het was wel echt heerlijk! Ook hebben we ondanks de drukte, totaal niet lang op ons eten en drinken hoeven wachten en werden we vriendelijk geholpen.

We hebben even gezellig kunnen zitten, kletsen en natuurlijk wat foto’s kunnen maken. Wij vinden de hotspot allebei zijn titel waard en zijn dan ook zeker van plan de andere George’s langs te gaan! Goed excuus voor good food, right?

 

Ben jij wel eens bij George geweest?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *