Hotspot – Meneer Nieges

Op een brakke zondag zijn er meestal maar weinig dingen die je wilt doen, Meneer Nieges in Amsterdam heeft daar een oplossing voor gemaakt. De zondag bij Nieges: spelletjes spelen, chillen naast de haard of in de zon op het terras, met lazy food en koffie of natuurlijk alcohol om de kater weg te drinken. Daarnaast is er iedere zondag een band, dj of zanger(es) geregeld. Het “zondag bij Nieges” concept is er alleen de maand maart nog!

Over Meneer Nieges

Meneer Nieges is onder de Amsterdammers al een flink bekende plek, maar als je niet in Amsterdam woont dan ken je het misschien niet. Meneer Nieges is enorm makkelijk te bereiken, het is namelijk op loopafstand van Amsterdam Centraal. Als je het Centraal Station aan de IJ zijde kant uit gaat, linksaf gaat (de kant van de pont en de KvK) en vervolgens rechtdoor blijft lopen, dan na 10 minuten loop je er zo tegenaan! Je kunt bij Meneer Nieges terecht voor lunch, diner en natuurlijk een borrel.

De hotspot heeft een prachtig terras aan het water, voor als het mooi weer is en een fijne openhaard met heerlijke banken binnen, mocht het wat kouder zijn. ’s Avonds en in het weekend is het eigenlijk altijd gezellig druk.

Zondag bij Nieges

Het concept van “Zondag bij Nieges” is ontstaan in november, om de koude, grijze wintermaanden door te komen. Ze hebben een speciale kaart gemaakt voor de dag met wat extra comfort food zoals een patatje stoofvlees, egg benedict of een kroketje op brood. Als het weer het toelaat kun je dus heerlijk buiten in de zon op het terras zitten, maar anders is binnen zitten ook geen straf. Ze hebben heerlijke banken, zelfs een soort schommel-achtige stoelen en een openhaard. En niet geheel onbelangrijk: je bent gewoon welkom in je joggingbroek. Ook over de muziek is nagedacht zondag, er is namelijk iedere zondag een bandje, dj of andere live muziek. Helaas is het concept er alleen deze maand nog. Check hier de Facebook-events met wat meer informatie per zondag. En kleine tip, zorg dat je er op tijd bent!

Onze zondag bij Nieges

Wij hadden het enorm getroffen met het weer, wij zaten namelijk de lente-achtige zondag bij meneer Nieges. We hebben heerlijk uit de wind, in de zon 2/3uur lang spelletjes gespeeld, onder het genot van koffie, verse smoothies en een heerlijke lunch. Het was echt even gezellig om Rummikub en Mens Erger Je Niet te spelen. Hopelijk komt Meneer Nieges van de zomer ook weer met zo’n concept, want ik kan dit soort zondagen wel gebruiken!

 

Heb jij nog geen plannen voor morgen? Dan is dit wel het perfecte idee op een regenachtige, hard waaiende zondag!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *