Hotspot – Vegan Junk Food Bar

Ik ben geen vegetariër of vegan, maar dat betekent niet dat ik het niet leuk (en goed) vind om af en toe eens zulke dingen te proberen! Één van mijn favo hotspots in Amsterdam is zelfs een vegan hotspot, namelijk: de Vegan Junk Food Bar.

Over de Vegan Junk Food  Bar

De bedenkers van de Vegan Junkfood bar zijn ervan overtuigd dat vegan eten beter is voor de wereld, dier en mens. Daarnaast zijn ze ervan overtuigd dat de mens van junkfood houdt en daarom hebben ze besloten de 2 werelden te combineren! En met succes: inmiddels zijn er 4 vestigingen in Amsterdam, waarbij het altijd verstandig is om te reserveren, omdat anders de kans bestaat dat je flink lang moet wachten. Een echte succesformule dus!

Je vindt een Vegan Junk Food Bar in West, Oost, De Pijp en de nieuwste is net geopend op de Reguliersdwarsstraat. Iedere locatie heeft ongeveer hetzelfde menu, maar er zijn ook wat verschillen. Zo is de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam West meer een burgerbar, terwijl de andere 3 meer een restaurant zijn. Je kunt hier het menu vinden.

Dinner @ The Vegan Junk Food Bar

Afgelopen weekend heb ik bij de nieuwste VJFB gegeten in de Reguliersdwarsstraat. Deze vestiging heeft een heel mooi terras buiten en bestaat binnen uit 2 verdiepingen. Binnen hangt er dezelfde “vibe” als in de andere vestigingen, inclusief de graffiti op de muren.

Ik had al een keer eerder bij de VJFB gegeten, toen ging ik voor de Shawarma. Deze was heerlijk, echt een aanrader, maar ik besloot dit keer toch voor iets anders te gaan. Met een beetje hulp van de bediening, heb ik gekozen voor de Original VJFB burger, omdat die bizar veel op vlees zou lijken. En inderdaad: het is de lekkerste vegan burger die ik ooit gegeten heb. Het smaakt precies naar vlees, zonder de nadelen van vlees, zoals het zware gevoel op je maag en het vet wat vaak uit vlees druipt. Ook echt een aanrader dus!  Daarbij namen we de sweet potato fries en coconut curry bitterballen.

Het toffe aan de Vegan Junk Food Bar vind ik, dat ze vegen eten hiermee toegankelijk maken voor iedereen. Vleeseters vinden de burgers naar vlees smaken, mensen vinden de kapsalon van de VJFB de lekkerste die ze ooit gegeten hebben, ook al is het vegan. Dit bewijst maar dat je veel kanten op kan met vegan en vegetarisch eten, zonder dat het meteen smakeloos, eentonig of gezond hoeft te zijn. Hierdoor zullen meer mensen misschien thuis ook veganistisch of vegetarisch gaan koken en dat vind ik een mooie beweging! Dus ik daag je uit om bij de Vegan Junk Food Bar te gaan eten en te kijken of je zelf het verschil proeft met de burgers of de bitterballen.

Check de Instagram van VJFB voor wat heerlijke food photos!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *