Perstrip Zeeland – Domburg

Drie weken geleden was ik één van de gelukkige meiden die op perstrip naar Zeeland mocht. We hadden een goedgevuld programma voor 3 dagen om Domburg zo goed mogelijk te verkennen. Benieuwd naar alles wat we hebben gedaan?

Dag 1:

Vroeg in de ochtend zijn Lisa (Dutchbloggeronthemove) en ik vertrokken om op tijd in Domburg aan te komen. Helaas duurde het door wat file langer dan gepland, maar na 3+ uur in de auto kwamen we dan eindelijk bij het Roompot huisje aan.

Welkomstcadeautje

Na de kennismaking met de andere Instagrammers en bloggers gingen we fietsen huren bij Akkerdaas en lucky us: we hebben 3 dagen lang perfect fietsweer gehad. Vlak naast de Akkerdaas zit de Visbar, waar we geluncht hebben. Nu ben ik niet echt een fan van vis, maar ik kan niet ontkennen dat deze fruits de mer plateau er prachtig uitzag!

Fruits de mer

Daarna was het even de bedoeling om de winkelstraat te verkennen, maar aangezien het bijna 30 graden was, hebben Lisa en ik besloten om alvast even langs het strand te gaan. Hier vond namelijk later in de middag de rest van het programma plaats: oesters & cava on the beach, verzorgd door Oase Domburg.

Alsof we nog niet genoeg gegeten hadden stond er ’s avonds een diner op het programma bij de Boterkapel, gevolgd door een ijsje bij de IJsvogel.

Bij de Boterkapel kregen we verschillende kleine hapjes, waaronder ook hun signature hoofdgerecht: de bentobox. Deze mochten we zowel met vis als met vlees proberen. In de visbox zat onder andere zalm, noedels, zeebaars, sashimi tonijn en yakitori gamba en in de vleesbox avocado, steak tartaar, rendang, zoete aardappel en yakitori kwartel. Mocht je hier ooit gaan eten, dan raad ik je deze boxen zeker aan, het eet niet alleen erg gezellig, maar het smaakt ook nog eens heerlijk!

 

Hierna zat dag 1 erop en zijn we ook echt meteen na thuiskomst voldaan (en met een volle buik!) in slaap gevallen.

De bentobox

Dag 2:

Ook dag 2 begon vroeg, met een heerlijk (en erg uitgebreid!) ontbijt bij In Den Walchersen Dolphyn.

Me-time is the best time en daarom stond er daarna een heerlijk welness dagje op het programma in het badhotel.  Het is echt één van de mooiste spa’s die ik ooit gezien heb, met een hoop unieke details in het interieur. Zo was de spa vroeger een boerderij en is dit in verschillende aspecten nog terug te zien, ook zijn er muren en wasbakken gemaakt van mosselen om de Zeeuwse trots te laten zien. In de spa waren onder andere een belevingsdouche, een gigantische stortdouche die een storm nabootst en ook bedden gemaakt van stro om even op weg te dutten.

Na de me-time was het weer tijd voor wat inspanning: surfen bij Sportshop Domburg. Ik mocht voor het eerst van mijn leven mezelf in een surfpak hijsen en op een surfplank staan. Ik had het ingeschat als lastig, maar dat het zóóó lastig zou worden had ik nooit verwacht. Verder dan op mijn knieën zitten op de plank ben ik niet gekomen, daarentegen heb ik wel 10 liter zeewater gehapt denk ik. Toch vond ik dit wel de leukste activiteit, omdat het echt iets is wat ik verder niet zo snel gedaan zou hebben en nu enorm graag nog een keer zou willen doen. Deze kan weer van de bucket list!

Met surfen hadden we natuurlijk flink wat calorieën verbrand en daarom kon een cheatmeal niet uit blijven. Bij restaurant De Roode Leeuw (midden in het centrum van Domburg) kregen we een heerlijke hamburger. Hierna was het nog de bedoeling om ergens drankjes en dansjes te gaan doen, maar ik besloot verstandig te doen en naar bed te gaan.

Dag 3:

Alweer de laatste dag van de trip. De dag begon weer goed met een heerlijk ontbijtje bij Galerie Pop: een biologisch café, fairtrade winkel en galerie in één. Een beetje Domburgse cultuur en geschiedenis kon natuurlijk niet uitblijven en daarom kregen we een rondleiding in Terra Maris. Een erg interessant museum die vooral om de natuur en landschap van Zeeland draait.

Aangezien het museum zich ook in de prachtige natuur bevindt werd onze persreis afgesloten met een gezellige picknick in de tuinen van Terra Maris. Deze picknick werd verzorgd door Bier & Melk,  een schattig tentje waar Lisa en ik de dag ervoor toevallig al koffie hadden zitten drinken. Volledig voldaan (en vermoeid..) was het tijd om naar huis te gaan. Bedankt Debora en Rachelle en natuurlijk alle ondernemers voor alle moeite en tijd. Ik heb genoten! Check voor meer leuke tips zeker de website Visit Domburg. 

 

Ben jij wel eens in Domburg geweest?

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *