Photo Diary Rome

Mijn tripje vorig weekend naar Rome was kort maar krachtig. We zijn er ongeveer 2 dagen geweest, het was continu boven de 30 graden en toch hebben we alles gezien wat we wilden zien! Vandaag laat ik je mijn photo diary zien.

Rome is een stad waar zo’n beetje iedere hoek van de straat fotogeniek en impressive is. Daarnaast heeft de stad ook nog talloze must-sees zoals Vaticaan Stad, het Pantheon, het Colosseum, de Spaanse trappen en de Trevi Fontein.

Wij kochten een zogeheten “Roma pass”, waar je 48 of 72 uur mee gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Hiermee kun je overal super snel komen, want iedere bezienswaardigheid heeft wel een metro halte in de buurt. 1 tip: zoek dus vooral een hotel dicht bij een metrohalte, met de metro kom je overal wel! De kaarten kun je online kopen of op het vliegveld.

De Trevi Fontein

Het Pantheon

Spaanse trappen

Het Colloseum

 

Zoals je op de meeste foto’s kunt zien was het enorm zonnig (soms zelfs te zonnig) en erg druk. Ik raad je dan ook niet aan om in hartje zomer naar Rome te gaan, het geeft je niet echt de kans om alle bezienswaardigheden van binnen te zien. Zo stond er bij Vaticaan stad een rij van 4/5 uur gok ik. Vooraf online kaartjes kopen kan hier ook bij helpen!

Verder is het een prachtige stad met echt op iedere hoek van de straat wel een mooi gebouw of een stuk geschiedenis. Ook kun je er natuurlijk heerlijk Italiaans eten en de beste koffie drinken. Kijk vooraf wel even op de menu kaart, op sommige plekken is het eten heel betaalbaar, maar betaal je voor fris of een koffie €5.

 

Ben jij wel eens in Rome geweest?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *