Photodiary New York + tips

Vorige maand vierde ik mijn 23e verjaardag in “the city that never sleeps”. Het was mijn eerste bezoek aan de stad en daarom hebben we een week lang een volle planning gehad. Benieuwd naar de foto’s en mijn tips?

Laat ik beginnen met de tips:

Tip 1:

Ik weet niet of ik New York aan zou raden in januari. We hebben het echt ontzettend koud gehad en een hoop dingen zien er toch een stuk minder leuk uit zonder een zonnetje. Zo was Central Park eerder een afgebrand bos en ook alle kerstversieringen waren al opgeruimd. Het voordeel is wel, dat het ontzettend rustig was en dat alle toeristische highlights, ineens een stuk minder toeristisch waren!

Tip 2:

Met de auto, taxi of Uber doe je overal ontzettend lang over en het is een stuk duurder dan het OV. Straten staan standaard vast in Manhatten en door de 1001 stoplichten kan het lang duren voor je ergens bent. Je hebt al een 7 dagen metrokaart voor $31 en op de metro hoef je op de meeste plekken nog niet eens 5 minuten te wachten. Alle lijnen worden duidelijk aangegeven en vaak is het enige wat je hoeft te weten “ga ik uptown of ga ik downtown” en dan kom je er vanzelf!

Tip 3:

Als je op dieet bent, is NY niet de place to be haha. Fastfood ketens zitten op iedere hoek van de straat en zelfs als je denkt gezond bezig te zijn, dan zit er waarschijnlijk een gigantische hoeveelheid zout in je eten. Achter de meeste gerechten in restaurants en fastfood ketens staan de kcal, dus bereid je alvast voor om te schrikken. Om maar een voorbeeld te noemen: in zo’n beetje ieder gerecht van bijvoorbeeld het Hard Rock Cafe op Times Square zit meer dan de dagelijkse hoeveelheid zout.

En als je dan toch een gezond plekje gevonden hebt, dan betaal je waarschijnlijk de hoofdprijs! Een verse smoothie kost je als snel meer dan 8 dollar. Als je net als ik toch echt het fastfood zat wordt, dan raad ik je aan om naar Joe & The Juice, Pret a Manger of Juicegeneration te gaan. Op deze plekken kun je in ieder geval terecht voor verse sapjes, acai bowls en verse broodjes.

Tip 4:

Voor de reis had ik de tip gekregen om het boek “NYC Guide for Instagrammers” te kopen. Het boek heeft ons echt ontzettend geholpen om een planning te maken. NYC bestaat uit zo ontzettend veel wijken, dat wij al snel door de bomen het bos niet meer zagen. Het boek splitst alles op per week en zorgt voor een soort logische route. Daarnaast staan er bij alle highlights leuke restaurants, cafes en winkeltjes in de buurt. Ook staat er welke metro je moet pakken en een klein stukje geschiedenis.

Het boek werd echt onze bijbel en iedere dag namen we hem dan ook mee op stap. Dankzij het boek heb ik het idee dat we niets gemist hebben en dat we zelfs meer gezien hebben, dan we in eerste instantie gepland hadden. Echt een aanrader dus, als je nog nooit naar de stad geweest bent. Je hoeft er geen Instagrammer voor te zijn!

Tip 5:

Wij wilden in eerste instantie naar een Broadway show, maar al snel kwamen we erachter dat de kaartjes echt ontzettend duur waren. Daarom besloten wij om voor ongeveer €40 p.p. een avond naar aan basketbalwedstrijd te gaan. In New York kun je zowel basketbal kijken van de NY Knicks, als van de Brooklyn Nets. Je wordt zo’n 2 uur lang volledig geëntertained met cheerleaders, gave sport en natuurlijk dingen als “the kiss cam”. Echt een aanrader dus!

Tip 6:

Zijn er dingen die er hoog op je lijstje staan, zoals The Top Of The Rock of The Brooklyn Bridge, maak dan gebruik van je jetlag! Wij waren de eerste dag klaarwakker om 5uur en besloten naar de Brooklyn Bridge te gaan. We hebben met zijn tweeën op de brug gelopen met zonsopgang. Een paar uur later was de brug bedolven onder de toeristen.. Ook bij de Top Of The Rock besloten we vroeg heen te gaan en ook daar waren we de eersten!

Tip 7:

Mocht je ontzettend veel op je lijstje hebben voor NY, dan kan het een idee zijn om de NYC City Pas te kopen. Met deze pas krijg je toegang tot zo’n beetje alle highlights en hoef je pas te beslissen wat je wil doen als je in de stad zelf bent. Het enige wat je hoeft te kiezen is het aantal highlights dat je wilt bekijken/wilt doen. Dit kan vaak voordeliger zijn, als je veel wilt zien.

 

Dat was het wat tips betreft! Hieronder mijn photo diary.

Er gaat een free ferry naar States Island, waarop je mooi uitzicht op de skyline en het vrijheidsbeeld hebt!

 

Het uitzicht vanaf de High Line op Chelsea

Top Of the Rock

DUMBO (het stuk tussen de Manhattan Bridge en Brooklyn Bridge aan de Brooklyn kant.

Flatiron building

Times Square

Acai Bowl @ Juice generation

Als je nog tips nodig hebt, stuur me vooral een berichtje!

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *