Stylesearch – Shop mijn outfits!

Op Instagram deel ik bijna dagelijks mijn outfits en dat levert veel vragen op; wat draag je? Van welk merk is het? Waar heb je het gekocht? Toen ik benaderd werd door Stylesearch om met mijn outfits op hun platform te komen, was ik dan ook meteen enthousiast. Op Stylesearch vind je mijn Instagram foto’s terug en kun je mijn outfits meteen shoppen. Maar het platform biedt nog veel meer! Benieuwd?

Over Stylesearch

Stylesearch is een start-up opgericht in 2017 in Amsterdam. Het idee voor Stylesearch is ontstaan vanuit een persoonlijke frustratie tijdens het online shoppen. We kennen allemaal wel Asos en Zalando, waar je alleen al 1001 pagina’s met jurkjes hebt. Persoonlijk wil ik dan ALLE jurkjes zien, voordat ik er een koop en uiteindelijk kost het mij dan zoveel tijd, dat ik maar geen jurkje koop.
Ook ken je misschien de frustratie wel, dat je een leuke outfit hebt gevonden op Pinterest, maar vervolgens geen idee hebt waar de outfit van is. Stylesearch helpt je met beide problemen!

De zoekmachine maakt het mogelijk om op een foto die je op Pinterest, Instagram, google, waar dan ook te zoeken naar de outfit. Want hoe irritant is het, als je een leuke outfit op Pinterest gevonden hebt, dat je vervolgens uren opzoek bent naar dezelfde outfit? Daarnaast zijn er nu influencers toegevoegd op het platform, om je ook op het platform van inspiratie te voorzien. De zoekmachine helpt om dezelfde outfit of vergelijkbare outfits te zoeken. Deze functie bestaat pas sinds 2020, dus het gaat nog even duren voordat iedere outfit en ieder merk perfect overeen komt, maar uiteindelijk hoopt Stylesearch de Google van de fashionwereld te worden!

Wat het platform nog unieker maakt, is dat er een algoritme achter zit. Je kunt namelijk foto’s, of eigenlijk de outfits liken of disliken. Zo weet het platform na een tijdje precies wat jouw smaak en stijl is en zul je gemakkelijker producten vinden die daarbij aansluiten.

In 2020 is de zoekmachine verkozen  tot top 10 fashion disruptor wereldwijd, door o.a. Prada, Stone Island, PWC en Accenture.

 

Hoe werkt Stylesearch?

Je kunt dus via Stylesearch zoeken op foto’s die je ergens gevonden hebt of je laten inspireren door Influencers. Zo vind je al mijn Instagram outfits op mijn Stylesearch pagina. Klik op mijn outfit en je zult onmiddellijk dezelfde en vergelijkbare producten te vinden die op die afbeelding te zien zijn. Zo kun je op mijn tas, schoenen, jurkje en nog veel meer zoeken. Wanneer je het hebt gevonden kun je het kopen in de aangesloten shop. Je shopt dus niet bij Stylesearch zelf, maar bij bekende shops zoals Miinto, Asos of De Bijenkorf.

Daarnaast is het mogelijk om een account aan te maken op Stylesearch. Dit maakt het mogelijk om influencers en merken te volgen en zo een tijdlijn aan inspiratie te krijgen. Door de outfits van Influencers of losse producten te liken en disliken verfijnt de zoekmachine jouw resultaten. Op deze manier krijg je één overzichtelijke pagina met relevante en gepersonaliseerde producten. Dit scheelt je 40 pagina’s aan kledingstukken bekijken, die toch niet bij jouw smaak passen.

Naast dat het tijdsbesparend is, helpt het platform ook met de goedkoopste opties vinden. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een jurkje wat een influencer aan had, maar dan goedkoper? Dan komt het platform met alternatieven en kun je zelf een jurkje uitzoeken dat in jouw budget past. Win-win-win dus!

 

Was jij al bekend met Stylesearch?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *