AFW Maison365 show

Afgelopen week was het weer zover: Amsterdam Fashion Week. Dit was de eerste editie met Danie Bles als eigenaar van Fashion Week, op het museumplein. Ik was uitgenodigd bij de show van Maison365, de show van Danie haar eigen platform. Samen met Lisa (Dutchbloggeronthemove) ging ik heen.

Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week (AFW) is een halfjaarlijks evenement dat via runway shows, presentaties en events de Nederlandse mode viert. Amsterdam Fashion Week omarmt jong talent maar biedt ook gevestigde ontwerpers en bestaande labels een podium. Dit jaar werd Fashion Week voor het eerst georganiseerd onder leiding van Danie Bles en in plaats van op het Westergasfabriek terrein, op het museumplein.

Over Maison365

Maison365 is een platform dat personal styling voor iedereen beschikbaar maakt. Je kiest online je stijl, geeft je wensen door (en natuurlijk je maten) en dan ontvang je thuis een box speciaal voor jou geselecteerd. Bij iedere box zit informatie over de items, tips over hoe je ze kunt mixen & matchen en hoe je ze naar welke gelegenheden kunt dragen.

De show

De show van Maison365 was een live versie van hoe de stylistes te werk gaan en wat je bijvoorbeeld in een box zou kunnen verwachten. Door het gebruik van veel verschillende labels in de show, zowel “duurdere” als “minder dure” en bekende en onbekendere merken (net als in de boxen), heeft ieder merk kans op een plek op het podium.

De show bestond uit 3 delen: Parijs, Stockholm en de seventies. Dit om de veelzijdigheid van de stylistes en de outfits te laten zien. Zo zat er echt voor ieder wat wils tussen de outfits. Bij iedere outfit was er wel minstens één item wat ik ook zou dragen en bij sommige outfits had ik zelfs de hele outfit zo aan willen trekken. De show bestond uit veel draagbare items, die catwalk worthy gestyled waren. Mijn favo outfit uit de show was onderstaand velvet pak.

 (Catwalkfotografie: Team Peter Stigter)

Ben jij wel eens naar een Fashion Week show geweest?

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *