Ballonvaart aan de Costa Blanca

Enorme hoogtevrees, maar gek op mooie uitzichten. Daarom stond een ballonvaart doen hoog op mijn bucketlist. Toen ik laatst de kans kreeg om het te doen, heb ik hem met beide handen aangepakt. Samen met Aeroglobo, een bedrijf gevestigd in het binnenland aan de Costa Blanca bracht ons veilig heen en weer. In deze blog meer informatie!

Over Aeroglobo

Aeroglobo is een familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat en is ontstaan uit liefde voor ballonvaarten. Ze zijn actief in de Costa Blanca regio. Het bedrijf bestaat sinds 1991 en opgericht uit een liefde voor ballonvaarten. Vader en zoon werken nog steeds allebei in het bedrijf. Sindsdien hebben meer dan 15.000 passagiers genoten van hun reisje door de lucht.

De verzamelplaats voor vertrek is Resort Alannia Costa Blanca (Catral). Deze plek is gekozen door alle faciliteiten van het resort, zo kan Aeroglobo verschillende pakketten aanbieden om het moment nog specialer te maken. Er is bijvoorbeeld een speciaal “couples experience” waar je de ballonvaart combineert met een spabezoek of een hotelovernachting. Daarnaast is het resort makkelijk te bereiken en strategisch gelegen op 30 minuten afstand van Alicante, Murcia of Torrevieja.

 

De Aergoglobo experiences

Een ballonvaart is natuurlijk al een ervaring op zich, maar je kunt dit nog veel specialer maken. Zo worden er vaak verjaardagen gevierd, huwelijksaanzoeken gedaan of bedrijfsfeesten gevierd. Daarom biedt Aeroglobo verschillende pakketten aan, om in deze speciale gelegenheden te ondersteunen.

Standaard krijg je een briefing, de ballonvaart, foto’s en video’s, een certificaat en een picnic met champagne. Deze champagne is een echte oude traditie in de ballonvaart wereld. Op een van de eerste succesvol bemande ballonvluchten in de 18e eeuw hadden de passagiers een fles champagne bij zich om tijdens de vlucht van te genieten. Daar werd de fles echter niet voor gebruikt. Deze hebben ze namelijk uiteindelijk geschonken aan de boeren op wiens veld hun ballon was geland. Toen werd er gedacht dat de ballon een boze draak was en de champagne fungeerde als een verontschuldiging (en bewijs dat het niet om een draak ging) voor het verstoren van het land en de dieren die in het veld grazen.

De andere opties voor pakketten zijn om bijvoorbeeld een spa- of hotelbezoek te combineren met de ballonvaart. Dit voeren ze uit in samenwerking met het resort, waar je ook ’s ochtends verzamelt. Tot slot kun je nog een privéballon boeken voor twee personen of juist voor groepen. Bij echt speciale ideeën kan Aeroglobo je natuurlijk helpen met denken!

Onze ballonvaart aan de Costa Blanca

De wekker ging om 5.00 uur, want om 7.00 moesten we verzamelen en Catral is ongeveer een uurtje rijden vanaf Benidorm/Villajoyosa. Erg vroeg, maar om de zonsopkomst te zien vanuit een ballon is het zeker de moeite. Na het verzamelen bij het resort, rijd je met de bussen van Aeroglobo naar de plek van vertrek. Die is iedere dag anders, afhankelijk van de windrichting en windsnelheid. Vervolgens krijg je een briefing met wat informatie en dan worden ondertussen de ballonnen uitgelaten. Dit waren er dit weekend twee: een kleinere en een grotere.

Wat mij het meest verbaasde was de grootte van de ballon. Je verwacht natuurlijk wel iets, maar dat zo’n ballon een heel veld in zou nemen had ik niet verwacht. Toen begon bij mij de “waar ben ik aan begonnen”. Vooral het in de ballon klimmen, terwijl er al met vuur gewerkt wordt was wel een dingetje voor mij. Maar ik moet toegeven, deze angst was snel verdwenen. Ik had verwacht dat je het meegaan op de wind en het opstijgen (naar 1000m hoogte!) wel zou voelen, net als in een vliegtuig. Dit is echter totaal niet het geval. Het ding hangt stil in de wind en het opstijgen gaat zo geleidelijk dat het enorm ontspannend en relaxt is. Daarnaast is het mandje echt tot borsthoogte, dus ik kon zelfs zonder angst leunen.

De landing waarschuwt niemand je over, maar dat was wel een dingetje ha-ha. Zelfs de bestuurder weet namelijk niet waar je gaat landen, omdat je zo afhankelijk bent van de wind. Dit leidde in ons geval tot meerdere landingspogingen én gelukkig wat meer tijd in de lucht. Uiteindelijk landt je door een soort “hurk” houding aan te nemen en je schrap te zetten tot het mandje een aantal keer tegen de grond boinkt. Met behulp van de medewerkers op de grond komt het ding dan tot stilstand.

En daarna! De welverdiende picnic en champagne. Echt enorm goed geregeld met veel chips, koekjes, broodjes en andere lekkernijen. Ook een ruime keus aan drinken én het poppen van de fles cava! Allemaal onder het genot van het kijken van onze GoPro video’s en foto’s uit de lucht. Vervolgens kregen we nog een certificaat. En zo hadden we om 11:30 al de dag van ons leven gehad! 

Heb jij wel eens in een luchtballon gezeten? 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *