Mallorca restaurant tips

Een trip naar Mallorca op de planning staan? Dan heb je hopelijk iets aan deze restaurant tips! En een tip in zijn algemeen: reserveren is een must bij de meeste restaurants. Sommige restaurants zitten al dagen, soms zelfs weken vol. Plan dus goed vooruit op Mallorca!

Mijn 11 restaurant tips in Mallorca

1.Surry Hills

Deze hotspot vind je in de hoofdstad van het eiland, namelijk in Palma. Zoals de naam al doet vermoeden is het een Australië geïnspireerd tentje. Reken dus op veel Australische brekky (breakfast) opties zoals avo toast (avocado toast), French toast en nog veel meer lekkers. Daarnaast kun je er verschillende Australische producten kopen zoals TimTam’s en Vegemite. Het is een knus en schattig tentje en vooral de French toast en het bananenbrood zijn een aanrader!

2. Restaurant Diferent

Gelegen in het bedrijvige centrum van Cala D’Or vind je dit restaurant van Nederlandse eigenaren. Naast deze hotspot, bezitten ze nog vijf hotspots in het stadje. Soy, La Bodega, Lola, Noir en de Meatclub. Stuk voor stuk aanraders! Bij Diferent is de kipsate heerlijk, bij Noir kun je terecht voor goede koffie en als je zin hebt in een cocktail dan ga je naar Lola. Reken op veel Nederlandse gezelligheid met veel Nederlandse werknemers én Nederlandse gasten.

3. Can Trompe

Paella mag eigenlijk niet ontbreken bij een trip naar een Spaans eiland. En bij Can Trompe kun je daar nou net voor terecht! Vis, vlees of Vega? Het kan allemaal hier! Persoonlijk ben ik erg fan van de groente paella hier.

4. Nama Deia

Helaas was deze plek volledig gereserveerd voor we aankwamen en dus liep ik de Pad Thai die iedereen mij aanraadde mis. Wel konden we even terecht voor een koffietje, om toch te kunnen genieten van het mooie uitzicht dat je vanaf het restaurant hebt over de oude stad van Deia.

5. Cala Petita

Op één van mijn favoriete strandjes (met dezelfde naam) vind je dit fijne tentje. Er hangen echte beach vibes, je kunt er goed eten en je kunt zelfs met je voeten in het zand zitten. Ideaal voor een break tijdens of na je stranddag.

6. Beachclub Granfolies

Mallorca heeft tal van beachclubs en daarom mocht die niet ontbreken op het lijstje. Granfolies verdient dit plekje door de sfeer, het uitzicht en de prachtige ligbedden. En ook al is het een beachclub, je kunt er ook van het zwembad genieten. Een aanrader om hier een dag te spenderen.

7. Ca’s Patro March

Hier zijn we helaas zelf niet geweest, maar IEDEREEN gaf dit restaurant als tip. Deze plek is zo populair, dat de reserveringen twee weken vantevoren al vol zitten. Om jou dezelfde teleurstelling te besparen, geef ik je daarom alsnog deze tip. Het eten schijnt heerlijk te zijn en het uitzicht over de kleine baai maakt het hierbij helemaal af.

8. Cappuccino

Je zou denken; een koffiespot! Maar niets is minder waar, cappuccino serveert zeker koffie, maar je gaat er vooral heen voor de sfeer, ervaring en het goede eten. De restaurants hebben namelijk vaak de mooiste uitzichten, prachtige inrichting en het eten is voor ontbijt, lunch en avondeten echt aan te raden. Er zitten meerdere Cappuccino’s op het eiland (ook op Ibiza op een prachtige plek), maar mijn favorieten zitten in Palma op Plaza de Cort en in Andratx.

9. Mama Carmen Palma

In Palma vind je ook Mama Carmen, een gezonde ontbijt/brunch tent met dingen op de menukaart als match, smoothiebowls en cinnamon rolls. Een instagrammable tentje met nog fotogenieker eten.

10. Marabans coffee

Veel restaurants serveren koffie met de lokale Marabans bonen, maar Marabans heeft zelf ook een aantal koffiezaken geopend. Ben je dus een echte coffee-lover, let dan op het logo of het bord bij de deur. Of ga naar de eigen zaken in Can Picafort of Palma de Mallorca.

11. Restaurant La Illeta

Waarschijnlijk het restaurant op de meest idyllische plek op het eiland: je loopt over een loopbrug over kristalhelder water waar je de visjes ziet zwemmen naar een restaurant wat zich op een eilandje bevindt. Wat wil je nog meer? Behalve paella hier eten en de hele dag genieten van het prachtige uitzicht dat je er hebt. Dit is het restaurant dat je op de omslagfoto ziet.

 

Vergeet niet overal te reserveren!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *