Einde Australië avontuur

Ik ben weer op dezelfde plek als waar mijn reis deels begonnen is: op Bali. Op de heenweg naar Australië had ik hier een tussenstop van 6 uur, nu ben ik er om nog een weekje vakantie te vieren én mijn familie te zien! Oftewel: mijn Australië avontuur zit er voor nu op. Vandaag deel ik mijn laatste Melbourne tips.

Laatste paar weken Melbourne

Ik ben erachter gekomen dat Melbourne niet echt mijn stad is, zo was ik gewend dagelijks in de buurt te zijn van het strand en “de strand vibes” en is Melbourne vooral een industriële stad met het dichtstbijzijnde (en enige) strand voor mij op 2 uur loopafstand. Melbourne wordt gezien als één van de meest leefbare steden en dat kan ik mij goed voorstellen, de stad heeft prachtige parken, perfect openbaar vervoer, veel kunst, muziek, uitgaan en mooie gebouwen, maar deze stad is het niet voor mij. Het voelde voor mij namelijk echt als een stad en dat was precies wat ik niet in Sydney voelde.

De botanical gardens (prachtig!!)

Uitzicht op het Business District vanuit het Albert Park

 

Aangezien Melbourne wel bekend staat om zijn koffie en leuke hotspotjes, heb ik besloten zoveel mogelijk de deur uit te gaan en leuke plekjes te zoeken. Mocht je van plan zijn naar Melbourne te gaan, hieronder mijn top 4:

Little Big Sugar Salt:

Little Big Sugar Salt of LBSS cafe zat op 10 minuten lopen vanaf mijn appartement en wordt op internet al als echte hotspot omschreven. Het cafeetje is maar tot 3 uur open iedere middag, dus je moet er wel op tijd bij zijn, maar dan heb je ook wat! Ik bestelde de “sweet potato pancakes, banana, crunchy granola, coyo, spiced coconut, caramel and fruit”. Ik heb er de helft niet van opgekregen, maar wat was het lekker. Echt een aanrader! De pancakes kosten rond de €14 omgerekend.

 

Nutrition Bar

De Nutrition Bar zit op 3 verschillende plekken in Melbourne: St.Kilda, Richmond en Windsor. Het leuke aan deze hotspot is, is dat ze zoals de naam al doet vermoeden bij ieder drankje en gerecht de voedingswaarden vermelden. Zo weet je goed hoe healthy je echt bezig bent! Ik bestelde een Acai bowl met Acai blend, pindakaas, banaan, kokos water, aardbei en cacao nibs en een ijskoffie. Samen kostte dit rond de €12. De bar zelf is niet erg gezellig, maar je kunt al het eten ook makkelijk to-go meenemen, want het eten is het zeker waard!

 

 

Matcha Mylk Bar

Ik liep eigenlijk per toeval langs deze hotspot, maar ik vind dit ook meteen de leukste ontdekking. Het cafe is volledig vegan, super fotogeniek en alles is ook nog eens heerlijk, daarmee verdient het cafeetje dan ook wel zijn 83K volgers op Instagram. De bar zit in St.Kilda, vlakbij het strand. Ik bestelde een Acai bowl en een Matcha koffie met salted caramel. Hééérlijk!

The Hidden Horse

Last but not least: het cafeetje wat net geopend was aan de overkant van mijn appartement in Abbotsford. Weinig mensen kennen dit plekje nog, maar het is zeker de moeite waard. Ik heb er meerdere avonden een salade gegeten en ook voor ontbijt/lunch kun je er heel goed terecht. Op bovenstaande foto had ik een dirty chai (chai met espresso) en een dragonfruit bowl met granola, chia, kokos, aardbei en banaan besteld.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *