Great Ocean Road Road trip

Het weer in Melbourne is helaas vrij dramatisch geweest; daarom besloten Kelly en ik een road trip te gaan doen langs de Great Ocean Road. De Great Ocean Road is een weg langs de zuidkust van Australië. De weg van meer dan 240 kilometer ligt tussen de steden Torquay (aan de oostkant) en Warrnambool (aan de westkant), beide in dezelfde staat als Melbourne: Victoria.

Planning

We hadden besloten om 2.5 dag een auto te huren, zodat we 2 dagen over de GOR zouden kunnen doen, inclusief een overnachting op het eindpunt van de road: Warrnambool. De planning was om net als de tour operators buitenom (langs het water en de kust) heen te rijden en binnendoor (door dorpjes) terug te rijden, zodat we dezelfde highlights zouden meepakken als de tours. De auto huurden we bij Jucy, prima bedrijf waar we een auto konden huren zonder aan een kilometerlimitiet vast te zitten. Wel zo handig!

Bells Beach

Uiteindelijk hebben we beide dagen gewoon alle dingen die we wilden zien in Google maps gezet, daar een logische route van gemaakt en zijn we vertrokken. Op dag 1 zijn we 4 keer gestopt en hebben we meer dan 7 uur in de auto gezeten. We vertrokken om 9:00 en zijn uiteindelijk rond 19:00 ’s avonds in het hotel aangekomen. De stops:

  1. Bells Beach
  2. Cape Otway (kost $20 toegang!)
  3. Twaalf apostelen
  4. Hotel

Cape Otway (aanrader om de vuurtoren te beklimmen!)

12 apostelen

Dag 2 bestond gelukkig uit een kortere autorit en 3 stops:

  1. London Arch
  2. Loch Ard Gorge
  3. Lorne beach (hier zou een mooie waterval bij zitten)

Londen Arch (net als uitgelichte foto)

Loch and Gorge (hier hebben we ook even gezwommen)

Ervaring

Eigenlijk alle stops die we gedaan hebben waren het meer dan waard en hebben ons iedere keer weer verbaasd. Tijdens het rijden, rij je vooral door gigantische bossen, bergen en weilanden, waarbij je ook je ogen uitkijkt. Genoeg benzine, eten en drinken in de auto zijn wel echt een must.

Zelfs in 2 dagen voelde het allemaal niet enorm ontspannen, dus ik zou het zeker niet aanraden om dit met een tour van 1 dag te doen. Een auto huren voor 2/3 dagen is perfect.

De Great Ocean Road rijden is dus wel echt een must, maar plan goed vooruit en weet wat je wil gaan zien!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *