Must-See Philip island

Philip Island is een klein eilandje, ongeveer 140 km van Melbourne af. Aangezien het weer in Melbourne code geel en oranje kreeg, besloot ik er een dagje op uit te gaan. 

Over Philip Island

Philip Island is voor mensen uit Melbourne een vakantieplekje om even weg te kunnen uit de drukte van de stad. Daarnaast trekt het eiland ook ieder jaar zo’n 3.5 miljoen toeristen. Het eiland staat bekend om de “Pinguin Parade” die iedere avond plaatsvindt, zijn surf stranden, het motor GP circuit, alle wildlife en een chocoladefabriek met de beste chocola van Australia (their words..).

Je kunt natuurlijk met eigen vervoer naar Philip Island of een georganiseerde tour doen, waarbij je zeker weet dat je alle highlights gaat zien en je ook geen toegangskaartjes meer hoeft te kopen.

Mijn uitstapje

Ik besloot naar Philip Island te gaan met een tour, aangezien ik een dag van tevoren besloot dat ik geen zin had in een regenachtige dag in Melbourne. Gelukkig begon de tour niet al te vroeg en hoefde ik pas om 12:00 te verzamelen in de stad. Het was een kleine, goed georganiseerde tour en ik heb overal naar mijn idee genoeg tijd gehad.

De dag begon met een rit naar Maru Wildlife park, een park waar je alle typische Australische dieren kunt zien zoals koalas, kangoeroes, wallabies, dingoes, emoes en wombats. Het leuke aan het park is, is dat er een enorm groot parkje achter het terrein zit, waar zo’n 20/30 kangoeroes los lopen. Je kunt gewoon door dit parkje heenlopen en voor 2 dollar kun je de kangoeroes een hele bak met eten geven. Echt een super ervaring!

De volgende stop was de Philip Island Chocolate Factory, we zijn niet verder gekomen dan de giftshop helaas, maar toch is hierheen gaan een echte aanrader. Ik ben normaal geen fan van warme (chemisch smakende) chocolademelk, maar oh my wat is deze lekker hier.. Ze verkopen “the real hot chocolate” en daar is geen woord over gelogen. Daarnaast kun je hier met kinderen een soort Sjakie en de chocoladefabriek achtige tour doen.

Onderweg stopten we nog even op Woolamai beach, een strand wat onder de surfers erg bekend zou moeten zijn. Helaas was het weer te slecht en hebben we hier weinig van kunnen zien of merken.

Laatste stop: Pinguin Parade. Iedere avond trekken alle toeristen naar de zogeheten Pinguin Parade, waarbij pinguïns terugkomen uit de zee na een dag voedsel verzamelen en via het strand terug de duinen inlopen. Er zijn speciaal tribunes gemaakt en het hele strand wordt afgezet, zodat de pinguïns iedere avond hun tocht veilig terug kunnen maken. Echt magisch om te zien, maar helaas heb ik hier geen foto’s van mogen maken. Om 00:00 kwamen we weer terug aan in Melbourne.

Ik kan een tripje naar Philip Island echt aanraden, het is een leuk dagtrapje vanuit Melbourne en er is genoeg te zien en te doen. Daarnaast is het weer vaak iets beter en kun je dus net als ik op een slechte dag perfect even uit te stad ontsnappen. Het volgende op de planning: Great Ocean Road. I’ll keep you posted!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *