Arrived in Melbourne

Na een vlucht van welgeteld één uur landde ik in Melbourne. Melbourne verschilt enorm van Sydney en wordt ook wel omschreven als Europese stad in Australië. Benieuwd naar mijn eerste indruk?

Het weer

Toen ik aankwam in Melbourne was het 35 graden, de dag erna 36 en inmiddels is het 20 graden en gaat het de rest van de week regenen. Melbourne staat bekend om zijn “4 seizoenen in 1 dag” weer en dat heb ik meteen kunnen ervaren. Een paraplu/regenjas staat dus op de shopping list.

St.Patricks Cathedral

Flinder station (bekend van de “meet me under the clocks” quote)

De stad

Waar Sydney 100+ stranden heeft, heeft Melbourne maar 1 echt strand en daar moest ik wel even aan wennen. Daarentegen heeft de stad een hoop prachtige bezienswaardigheden, cultuur en kunst, parken en veel bekende sportparken.

Op dag 1 besloot ik gewoon de stad in te lopen en te zien waar ik uit zou komen. Ik ben onder andere langs de Rod Laver Arena (Australian open arena), de Shrine of Remembrance, Flinder Street Station en de Victoria Sreet Markets gelopen.

In tegenstelling tot Sydney, rijden er in Melbourne een hoop trams. Het leuke is, dat de tram in de “city circle” zelfs gratis is.

Shrine of Remembrance

Planning in Melbourne

Ik blijf tot 12 december in Melbourne, om daarna hopelijk naar Bali te kunne vliegen. In de tussentijd wil ik een hoop zien en doen in Melbourne en eromheen. Vandaag gaat het de hele dag regenen en dus heb ik besloten om naar Philip Island te gaan. Philip Island is op 1/2 uur rijden van Melbourne en staat bekend om de kleine pinguïns die daar over het strand heentrekken. Ook zou er genoeg ander Australisch wildlife te zien moeten zijn.

Daarnaast staat de GOR (Great Ocean Road) hoog op de planning en wil ik het enige strand in Melbourne natuurlijk ook gezien hebben. I’ll keep you posted!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *