Handige Travel App – Breakzy

“De vakantie begint onderweg”  is de slogan van Breakzy, de app die je de leukste tips belooft als je met de auto op vakantie gaat. Ik testte de app uit onderweg naar Kroatië!

Over Breakzy

Breakzy bestaat pas net en is een app/website opgezet door reizigers, voor reizigers! Het doel is om de leukste stopplekken in Europa te verzamelen, zodat je vakantie onderweg al begint. Je kunt op verschillende categorieën zoeken, zodat je zeker weet dat de tips aansluiten bij jouw wensen.

Breakzy werkt als een soort Google Maps, je typt het begin en eindpunt van je route in, maar Breakzy laat je alleen leuke stops dichtbij de route zien. Vaak moet je maar een paar kilometer omrijden, om de leukste plekjes tegen te komen! De stops kun je dan toevoegen aan je route en vervolgens kun je de navigatie starten, echt super simpel.

Er is al een Breakzy App voor Android gebruikers, de app voor iPhones kan ieder moment af zijn!

Mijn roadtrip

Vorige week ben ik op vakantie geweest in Klenovica, een plaatsje in Kroatië. Onderweg was het de bedoeling om wat stops te maken en ook te overnachten in Oostenrijk. Vooraf had ik even de Breakzy App geraadpleegd en ik was meteen positief verrast. Zowel de website als de app zijn enorm makkelijk te gebruiken, dankzij de duidelijke icoontjes en de Google Maps-achtige interface is het erg herkenbaar. Ik heb geselecteerd op “relax” plekjes en zo zagen we onder andere dat er een prachtige waterval en een Waldbad maar een paar kilometer van onze route aflagen. We besloten om te stoppen bij Waldbad Anif, een enorm groot meer waar je in kunt zwemmen, erg fijn om even in af te koelen, ook voor de hondjes! Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie plek om even rond te wandelen, te relaxen en even te eten en drinken. Het waldbad was prachtig én inderdaad, het voelde meteen alsof onze vakantie al begonnen was ook al moesten we nog een aardig stuk rijden! Even ECHT de auto uit, ontspannen, afkoelen en weer door, in plaats van stoppen langs de weg en weer door.

De app heeft mij enorm nieuwsgierig gemaakt naar andere stopplekjes en ik kan dan ook niet wachten om dit jaar met de auto op wintersport te gaan. Alle wegrestaurants ken ik na 15 jaar wintersport wel uit mijn hoofd, dus naar mijn mening is deze app echt de uitvinding van de eeuw!

De app en website zijn gratis te gebruiken en zullen steeds uitgebreider worden dankzij tips van reizigers.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *