Vakantie in eigen land tip – Hof van Salland

De komende weken ga ik de leukste vakantieplekjes in eigen land delen, zodat jij met valentijn, de voorjaarsvakantie of op een ander moment toch even weg kunt. Mijn eerste vakantie in eigen land tip is Hof van Salland.

Over Hof van Salland

Hof van Salland is een vier-sterrenvakantiepark in het Salland gebied, vlakbij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Het vakantiepark is gevuld met een hotel, luxe villa’s en wellness villa’s. De villa’s zijn er voor 2, 4, 5, 6 en zelfs 14 personen. In de villa’s vind je alles wat je nodig hebt: een keuken, koffiemachine, openhaard. In de wellness villa’s vind je ook een sunshower, whirlpool en een traditionele opgietsauna.

“Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een ruim opgezet resort met 130 luxe wellness villa’s en hotelkamers, dat meermaals is uitgeroepen tot Beste Vakantiepark van Nederland.” 

Op het park zelf vind je een tennisbaan, een zwembad, speeltuin en een restaurant. Zelfs in deze gekke tijd kun je je hier dus prima vermaken. Het restaurant De Hazelaer doet er alles aan om jouw dat “uiteten” gevoel in je huisje te bezorgen en daarom kun je er terecht voor koffie, een ontbijtservice, lunch, diner, borrelboxen en nog veel meer. Veel meer vakantiegevoel dan op dit park ga je op dit moment niet krijgen! Niet geheel onbelangrijk: je viervoeter is hier ook welkom.

Daarnaast kun je wandelen en fietsen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug of de dorpjes in de buurt bezoeken. Maar met al die wellness faciliteiten is in je huisje verblijven ook écht geen straf.

Of het park al bijna af is? Zeker niet. Binnenkort vind je op het park nog veel meer villa’s, een overdekt zwembad, een fitnessruimte en een juice-bar.

Ons verblijf in een wellness villa

Aangezien je nu maar met één extra persoon mag zijn, zijn de grotere villa’s vaker leeg en de 2-persoons villa’s juist gevuld. Kijk daarom zeker ook eens naar de grotere villa’s, ook al ben je maar met zijn tweeën.

Wij verbleven in een 4-persoons villa met zijn tweeën en de hond.  Om 15:00 konden we onze villa in, dus om 15:00 stonden we ook voor de deur. Inclusief de boodschappen die we bij de Coop winkel in de buurt gedaan hadden, het park heeft namelijk geen supermarktje, dus iets vergeten is niet handig.

De rest van de avond zijn we alleen de deur uit geweest om de hond uit te laten en hebben we gekookt, genoten van de openhaard, sauna, whirlpool en sunshower. Vooral de sunshower, waar ik nog nooit van gehoord had, is een hele uitvinding. “Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je met Sunshower het hele jaar door je vitamine D niveau peil op niveau kunt houden. Tegelijkertijd geeft het je energie, krijg je een stralende huidskleur en voel je jezelf beter. Daarnaast verwarmt en ontspant het infrarode licht het lichaam en verzacht het pijnlijke spieren, voor sneller herstel van de spieren na het sporten.” Wat ik vooral fijn vond, is dat douchen voor mij bijna een straf is, omdat je zodra je de douche uitgestapt bent, je alweer bevroren bent. Met de sunshower aan, kun je je gewoon afdrogen en blijf je heerlijk warm. Echt een uitvinding!

De volgende dag zijn we heerlijk wezen wandelen in Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Een prachtig en uitgestrekt bos, waar je ook terecht kunt voor koffie, lunch en diner to-go.

Oftewel: we hebben genoten en de hond ook. Het huisje zouden we zo in kunnen wonen, de omgeving is heerlijk rustig en binnen blijven was voor het eerst allesbehalve een straf.

Heb jij nog een staycation op de planning staan?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *