Ontbijten in de Burj Khalifa

De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld, dus een bezoekje hieraan mag niet ontbreken als je naar Dubai gaat. Nu kun je er voor kiezen om er een toeristisch momentje van te maken en tussen de andere toeristen op het obversatory deck te staan, maar je kunt er ook voor kiezen om het een stuk specialer te maken. Je hebt namelijk de keus om te ontbijten in de Burj Khalifa. Zo kun je genieten van het uitzicht vanaf de 123e verdieping, zonder drukte, haast en veel toeristen.

de Burj Khalifa

De Burj Khalifa is sinds 2007 benoemd tot het hoogste gebouw ter wereld, deze titel nam het gebouw over van de Taipei 101 in Taiwan. Pas in 2009 bereikte de toren zijn hoogste punt, namelijk 828 meter. Inclusief antennes en vlaggenmasten is de hoogte 829,8m.

Je vindt de Burj Khalifa in Downtown Dubai naast de Dubai Mall en de Dubai fontein. In de toren bevinden zich vooral kantoren, maar er zijn ook 900 appartementen in gebouwd. Deze appartementen zijn verkocht voor 1 miljoen euro of meer. Tevens vind je in de toren het Armani Hotel, restaurants, een nachtclub, moskee, zwembaden en natuurlijk observatieplatforms. De observatieplatforms die At The top genoemd worden, bevinden zich op de 124e, 125e en 148e verdieping.

De records van de Burj Khalifa

  • De Burj Khalifa is het gebouw met het grootste aantal verdiepingen ter wereld
  • Het is het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld
  • Het is ook het hoogste bouwwerk ter wereld
  • Op de 122e verdieping bevindt zich het At.mosphere restaurant: het hoogste restaurant ter wereld
  • Op de 143e verdieping vind je een nachtclub: de hoogste nachtclub ter wereld
  • Op de 124e verdieping vind je het At The Top obversatiedek: het hoogste observatiedek ter wereld
  • Op de 158e verdieping vind je een moskee: de hoogste moskee ter wereld
  • In het gebouw zitten de snelste liften ter wereld

Ontbijten bij At.mosphere

At.mosphere is het hoogste restaurant ter wereld en bevindt zich op de 123e verdieping in de Burj Khalifa. Met ontbijten in de Burj Khalifa is de hele ervaring een stuk minder toeristisch, zo ook de entree. De normale entree voor At The Sky is namelijk in Dubai Mall. Ga die maar eens zoeken in de grootste mall ter wereld, terwijl de ingang van At.mosphere zich in het Armani Hotel bevindt.

Het personeel van het hotel helpt je de weg te vinden en leiden je naar de lift die je in minder dan 30 seconde naar de 122e verdieping brengt. Vanaf hier moet je nog één trap omhoog en ben je bij je eindbestemming: jouw ontbijt met een bizar uitzicht. Het restaurant heeft een luxe uitstraling, comfortabele stoelen en een heerlijk ontbijt. Je kunt er voor kiezen om a la carte te eten of van het menu te bestellen. Voor het ontbijt moet je minimaal 200 AED (44 euro) spenderen per persoon, kom je hier net niet aan, dan is dat geen enkel probleem. Reserveer wel tijdig, want iedereen wil natuurlijk een plekje aan het raam hebben. Hier vind je de menukaart.

Als je op het ontbijt wacht of klaar bent met eten heb je alle tijd om rond te lopen. Er zitten aan alle kanten ramen, dus je kunt Dubai vanuit alle hoeken bekijken. Geen hordes toeristen die foto’s maken, maar gewoon jij die even rustig je moment kunt pakken. Natuurlijk kun je tijdens het eten ook op je gemak van het uitzicht genieten.

Het prijsverschil met een “normaal” bezoekje is ook niet erg groot. Als je buiten de populaire tijden naar de Burj Khalifa wil betaal je €33 per persoon, wil je tussen 16:00 en 18:00 genieten van het mooiste en populairste uitzicht, dan betaal je al €50 per persoon. Wil je daarnaast van het buiten dek genieten? Dan komt er nog een flink bedrag bovenop. Voor het ontbijt moet je minimaal 200 AED (44 euro) spenderen en ben je dus nog minder kwijt dan dat je ’s avonds naar het observation deck gaat. Toch liever naar het At The Sky deck? Reserveer dan tijdig online, de Burj Khalifa verkoopt namelijk standaard dagen vantevoren uit en zeker de populaire tijden zijn lastig te boeken. Kom tevens op tijd, want ook rijen zijn aan de orde van de dag. Je kunt hier een kaartje kopen voor At The Top.

Heb je een trip naar Dubai op de planning staan? In deze blog lees je mijn hotspot tips. 

Ben jij al eens in de Burj Khalifa geweest?

 

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *