Top 5 hotspots in Dubai

Heb je Dubai nog op je travel wishlist staan? Ik deel mijn 5 favoriete hotspots, die bij jouw bezoek aan de emiraat zeker niet gemist mogen geworden.

1. ZouZou

Nooit verwacht, maar ik ben in Dubai verliefd geworden op Libanees eten. Wat is dat mega smaakvol, kleurrijk en vaak enorm gezond. In een Libanees restaurant kun je meestal terecht voor humus, falafel en allemaal heerlijke broodjes en pannenkoekjes. ZouZou is een Libanees en Turks restaurant en is denk ik het smaakvolste restaurant waar ik ooit gegeten heb. Ik ben wel een beetje zo’n “wat de boer niet kent, vreet ie niet” kinda girl en aangezien ik alleen het woord “humus” en “falafel” herkende op de menukaart was dat wel even een dingetje. Nog nooit heb ik zoveel onbekende en toch zoveel overheerlijke dingen besteld. Daarnaast is de locatie: La Mer, ook echt een aanrader. Een strand met veel leuke restaurants, niet te toeristisch en ’s avonds ook enorm sfeervol en gezellig.

2. Brunch and Cake

Dit is de meest instagrammable hotspot van het lijstje. Je vindt de hotspot op twee plekken in Dubai, in Abu Dhabi, maar het concept komt oorspronkelijk uit Spanje. Deze populaire hotspot heeft namelijk al wel vier locaties in Barcelona en is ook in de Arabische Emiraten al flink populair.

De nieuwste locatie is degene in The Pointe in The Palm, waar je uitzicht hebt op de grootste fonteinshow ter wereld. Tel daar een instagrammable beachy interieur, goede smoothiebowls, taartjes, avocado toast en nog veel meer lekkers bij op en je hebt een hotspot waar je echt heen moet. Ik heb er de lekkerste (en mooiste) açai bowl ever gegeten. Het personeel is er ook enorm vriendelijk.

3. Barasti Beachclub

Dubai heeft het gehele jaar strandweer, dus wat mooie beachclubs mochten op dit lijstje niet ontbreken. Barasti Beach bevindt zich in de marina en heeft voor ieder wat wils: een zwembad, een strand, ligbedden, loungebanken en ga zo maar door. Pre-corona was het bij deze beachclub één groot feest, zo kwamen er dj’s als Fedde Le Grand en gingen ze door tot in de vroege uurtjes. Nu kom je er vooral om te relaxen en van het eten en de zon te genieten. Houd er rekening mee dat zo’n beetje iedere bar of beachclub een ladies day/night heeft, waarbij de vrouwen vaak goedkoop een menu inclusief drinken krijgen. Bij deze beachclub hangt totaal geen “zien en gezien worden” vibe, dus je kunt hier echt even een dagje van de rust genieten.

4. Mondeaux Dubai

Deze hotspot bevindt zich in Dubai Creek Harbour, de plek waar je de sunset gezien moet hebben. Hier heb je namelijk de mooiste sunset, met het mooiste uitzicht op de gehele skyline van Downtown Dubai. Bij Mondeaux kun je genieten van deze zonsondergang, terwijl je geniet van het lekkere eten. Ik weet niet of je Mondeaux in een hokje kunt stoppen wat betreft hun eten, de menukaart is namelijk enorm gevarieerd. Er staan veel smoothiebowls, salades, burgers, vlees en vis en ook vega opties op de kaart. Wat mij betreft moet je hier echt vragen om het speculaas toetje; een soort warme stroopwafel, gecombineerd met speculaas koekjes, wauw.

5. Koko Bay Beachclub

Koko Bay is een beachclub die zich bevindt op het “privé” strand Palm West Beach. Dit is een strand in The Palm, die eigenlijk bij de hotels die daarbij liggen hoort. Fake it till you make it en je kunt zo doorlopen naar dit strand, waar je een aantal heerlijke beachclubs en restaurants vind. Niemand die je controleert of vraagt waar je verblijft, alleen met je handdoekje op het strand liggen is hier verboden. Je mag echt alleen betaald genieten bij een beachclub.

Bij Koko Bay moet je per persoon voor 100 AED spenderen, om van een bedje te genieten. Dat is ongeveer €25. Dit mag je dus gewoon in een ontbijt, lunch, diner of drankjes stoppen. Met een dagje van de zon genieten red je dit prima, dus dit is zeker geen straf. Houd er wel rekening mee dat het een populaire club is, dus reserveer of kom vroeg!

 

Heb jij nog Dubai hotspot tips?

 

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *