Woestijnsafari in Dubai

Een woestijnsafari mag niet ontbreken bij een trip naar Dubai. De woestijn is tenslotte wat Dubai was, voor het deze levendige stad werd. Zandboarden, quad rijden of “dune bashing” horen daar allemaal bij.

Verschillende woestijnsafari’s

Er zijn ontelbaar bedrijven die een woestijnsafari aanbieden in Dubai, vaak komt dit echter op hetzelfde neer. Je gaat of ’s ochtends of ’s avonds de woestijn in en daar kun je dezelfde activiteiten doen: dune bashing, quad of buggy rijden, zandboarden, een roofvogel op je arm, kameel rijden en eten. Het verschil zal per tour vooral zitten in de groepsgrootte, dus met hoeveel mensen je in 1 auto zit, in wat voor auto je zit en of ze je ophalen bij je hotel of bij een ophaalplaats. Alle mensen van de verschillende tours ontmoeten elkaar namelijk bij het quad rijden, het kameel rijden en eten. De woestijn is ongeveer een uur/anderhalf uur rijden.

Quad rijden

De reis naar de woestijn begint bij je hotel of opstapplaats en vervolgens stop je ongeveer anderhalf uur later in een kamp. Mega toeristisch, een tikkeltje vies en hier wil iedereen iets van je. Vrouwen, neem tissues mee, want de wc’s hebben geen papier.

Als je quad wil rijden, zo’n iconisch sjaaltje op je hoofd wil of wil buggy rijden? Dan is dit je kans. Vergeet niet af te dingen voor de sjaaltjes, die zou je voor ongeveer 15 AED (€3,50) per stuk moeten kunnen regelen. Een quad of buggy huren is niet zo goedkoop, zo ben je voor 1 quad voor een halfuur al gauw €75 kwijt. Het is natuurlijk wel een hele ervaring om met een quad door de zandduinen te toeren. Niet ervaren? Kies dan voor een 350cc, voor je eigen veiligheid. Wij hebben flink wat mensen zien botsen en vallen, omdat ze heel stoer een 800 cc quad wilden.

Je kunt ervoor kiezen om “vrij” te rijden, maar erg vrij is dit niet. Ze stoppen je in een soort weide, waar je mag rijden. Hier is weinig te zien en ben je binnen een halfuur wel klaar. Ook kun je voor een tour kiezen, hierbij ga je met een groepje van 5/6 quads en buggy’s door de woestijn rijden en eindig je op een soort uitzichtpunt. Zeker de moeite waard! Hier kun je ook mooie foto’s maken.

Dune bashing

Mijn niet-favoriete onderdeel. Na de quadtour staat er “dune bashing” op het programma. Iets waar de chauffeurs gek op zijn en de gemiddelde stoere jochies waarschijnlijk ook, maar als vrouw die snel wagenziek wordt en hoogtevrees heeft is dit een nachtmerrie. De chauffeur gaat een soort slipcursus doen, maar dan in het zand. Denk aan half schuin over zandheuvels rijden, recht naar beneden van heuvels en twisten. You love it or you hate it. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten, het voelt als een eeuwigheid, maar daarna heb je nog de tijd om midden in de woestijn wat mooie foto’s te schieten. Mits je niet groen zit van de misselijkheid is dat erg mooi.

Zandboarden 

Vaak zit zandboarden bij de prijs inbegrepen en dat is zeker even grappig om te proberen. Het is snowboarden, maar dan in de brandende hitte op zand. En ohja, met blote voeten in de binding van een snowboard. Een leuke ervaring voor een keer én makkelijker dan het lijkt!

Dineren midden in de woestijn

Na een enerverende en vermoeiende dag kan het natuurlijk niet anders, dan dat je hem afsluit in de woestijn. Midden in de woestijn (hoe vinden die chauffeurs dat dagelijks?!), bevindt zich een kamp. In het kamp kun je genieten van traditionele koffie, een bbq, gratis soft-drinks, optredens en je kunt er voor kiezen om op een kameel te bereiden. Hopelijk heb je al wat wilde kamelen tijdens de woestijntrip gezien en kun je dit overslaan.

Het diner zit standaard bij een avondsafari, wel probeert de chauffeer je een “luxe” diner aan te smeren. Dit houdt letterlijk in dat je in het kamp aan de andere kant van een hekje op iets hogere stoelen zit en je eten direct klaar staat. Bij het normale diner wordt er een gang geserveerd na ieder optreden, niks mis mee en ook met de stoelen is niks mis. Wij zouden het “luxe” diner je dus niet persé aanraden. Het diner bestaat uit lokale specialiteiten, ook aan vegetariërs en vegans is gedacht.

Onder het genot van verschillende optredens, geniet je van je eten. Er is onder andere een buikdans optreden, een traditionele Tanoura dans en iemand die zijn kunsten met vuur laat zien. Erg toeristisch, maar je kan het maar een keer meegemaakt hebben, toch?

Aanrader? 

Als je voor de eerste keer naar Dubai gaat is een woestijnsafari zeker iets wat je moet doen. Dubai was tenslotte ooit alleen maar zand. Het is wel iets wat je waarschijnlijk maar één keer doet, omdat je het dan wel gezien hebt en omdat het een enorm vermoeiende en lange dag is.

Je kunt je woestijnsafari regelen via Tiquets, een betrouwbare site waar je wereldwijd terecht kunt voor toegangskaartjes. Zo weet je zeker dat je bij een goede maatschappij terechtkomt. Ook voor andere uitjes in Dubai kun je bij Tiquets terecht.

Klik hier voor tickets voor een ochtendsafari en klik hier voor tickets voor een premium desert safari met alles erbij.

Lees ook zeker mijn blogs over Dubai hotspots en mijn ontbijtje op de 123e verdieping.

Ben jij al eens in Dubai geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *