Iris Gallerie – Eye Artwork

Midden in de 9 straatjes van Amsterdam zie je ineens allemaal mooie eye-artworks hangen; de winkel van Iris Gallerie waar ook jij je eigen eye-artwork kunt maken. Ik ging langs om te testen of mijn bruine ogen nu echt zo saai zijn als dat ze lijken. Benieuwd?

Over Iris Gallerie

Het concept van Iris Gallerie staat voor het maken van een kunstwerk van jouw iris. Het vastleggen van de essentie van jouw ogen en het vereeuwigen van je iris door middel van een technologie die fotografie en afdrukken van hoge kwaliteit combineert. Om zo de uniekheid, kleuren en details van jouw oog te kunnen bewonderen.

Om het nog specialer te maken kun je een afdruk van twee ogen samenvoegen van bijvoorbeeld partners, vrienden of familie. Erg mooi als cadeau! Niet voor niets dat het zo druk was in de winkel met Valentijnsdag. Er kunnen tot en met 5 irissen in 1 afdruk komen.

De afdrukken zijn zo populair dat de winkels overal door Europa te vinden zijn, denk aan Spanje, Frankrijk, Italië en nog veel meer. In Nederland vind je twee winkels in Amsterdam, één in Rotterdam, Maastricht en Sluis!

Het concept

Je hoeft geen afspraak te maken voordat je naar de Iris Gallerie gaat. Wel is het handig als je vooraf nadenkt over de keuzes. De beschikbare galerijformaten gaan van 20 cm tot 150 cm breed, met vierkante, rechthoekige, lijn- en zelfs ronde formaten! Ook heb je de keus uit verschillende professionele afwerkingen voor je afdruk: directe afdruk op fotopapier, gelamineerde afwerking op Alu Dibond, gelamineerde afdruk op Acryl, block of rond acryl. En natuurlijk of je jouw iris alleen wilt of gedrukt met anderen. Ter plekke kun je ook nog kiezen voor verschillende effecten op de iris.

Het bezoek duurt ongeveer 15-20 minuten. Het kiezen van de afmeting, afwerking en vervolgens het maken van de foto. Dit is allemaal zo gebeurd en hierna is het wachten op de print. Die je in de meeste gevallen meteen mee naar huis kunt nemen. Voor laminaten bedraagt de gemiddelde productie- en leveringstijd 10 werkdagen voor Europa, dus deze kun je niet meteen meenemen! Maar gelukkig heb je de versie dan wel alvast digitaal.

Een afdruk heb je vanaf 49€ voor het kleinste formaat. Daarna wordt het duurder afhankelijk van het aantal irissen, de grootte en de afwerking die je kiest.

Mijn eye-artwork

Ik bracht een bezoek aan de Iris Gallerie winkel in de 9 straatjes. De lieve meiden daar hebben mij goed de stappen en keuzes uitgelegd en toen was het tijd om de foto’s te maken. Beide ogen gefotografeerd en vervolgens gekozen welke het mooiste was. Het zag er op groot scherm meteen al prachtig uit en dan mag je nog kiezen welk effect eroverheen komt. Daar kun je hier wat meer van zien.

Binnen 15 minuten stond ik weer buiten, mét mijn mooie eye-artwork! Inmiddels heeft hij een mooi plekje in huis gekregen en waardeer ik mijn zeker-niet-saaie bruine ogen een stuk meer. Bedankt Iris Gallerie!

 

Had jij al van een eye-artwork gehoord?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *