Marrakech – Kenzara Suites

Slapen in Kenzara Suites in Marrakech is een unieke ervaring. Denk aan een echt Marrokaans ontbijtje, prachtige kamers, een centrale locatie én het allerliefste personeel. In deze blog deel ik mijn review!

Wat is een riad?

Laten we bij het begin beginnen! De kans dat je in een riad gaat slapen in Marrakech is groot, maar wat is een riad? Riads zijn grote huizen, traditioneel gebouwd rond een binnenplaats. Je kunt het zien als een soort b&b, maar dan typisch Marrokaans.

Over Kenzara Suites

Kenzara Suites is ook een riad, maar dan wel een flink luxe versie! Met niet zomaar een binnenplaats, maar een binnenplaats met zwembad. Daarnaast heb je tijdens je verblijf beschikking tot een persoonlijke assistent, die je de gehele dag om tips of hulp mag vragen en een privékok. Deze mensen zijn enorm lief, gastvrij en laten je echt thuis voelen.

Aangezien er wel een cultuurshockje kan zijn in Marrakech én er wel tourist traps zijn, kunnen deze mensen je helpen. Daarnaast kunnen ze assisteren bij onder andere het maken van reserveringen, reisplanning, transport enzovoort. Ook een shuttle van en naar de luchthaven is geen enkel probleem.

De gastvrijheid was echt ongekend.. ’s Avonds trek in een theetje? Wordt binnen no-time voor je gemaakt! ’s Middags trek? Er wordt een hele maaltijd neergezet. Wij vertrokken terug om 6:00 ’s ochtends uit de riad en zelfs daar was aan gedacht.. Een klein ontbijtje én een doosje met croissantjes mee voor onderweg. De gastvrijheid verdient echt een 10+!

De Riad

Kenzara Suites bestaat uit zes kamers die ieder volledig anders ingericht zijn. Zo is er een rode kamer, blauwe kamer, een groene kamer en zelfs een speciale jungle kamer voor kinderen. Stuk voor stuk prachtig! Daarnaast vind je in de riad een mooie binnenplaats met zwembad, waar je ook een “chill kamer” met bank en televisie vindt. Hier kun je ’s ochtends terecht voor het ontbijt of later op de dag voor een theetje. Ook het dakterras mag niet gemist worden. Een prachtige plek om na een dag in de stad even tot rust te komen op één van de zonnebedden of stoelen. Van de zomer kun je hier ook genieten van een mini plunge pool.

Locatie

Je vindt Kenzara suites echt in het centrum van Marrakech, op loopafstand van de souks, Medina en Djemaa el Fna plein. Hierdoor kun je bijna alles lopend doen en ben je niet afhankelijk van taxi’s of nog erger: een huurauto. Want dit moet je niet willen in deze stad! Wij hebben alleen naar de Jardin Majorelle en de Agafay desert een taxi gepakt. Verder zitten alle hotspots, hammams en must-see’s wel in de buurt.

 

Binnenkort deel ik mijn andere Marrakech tips, dus stay tuned!

 

Ben jij al eens in Marrakech geweest?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *