MÁDARA – Organic Skincare

Van de dagcrème die op dat moment in de aanbieding was, geen SPF en al helemaal geen serums en andere producten waar ik nog nooit van gehoord had. Inmiddels smeer ik dagelijks SPF, doe ik microneedling behandelingen én smeer ik producten op mijn gezicht die mijn huid echt nodig heeft, zoals de producten van MÁDARA. Ken jij dit cruelty free, natuurlijke, bijna volledig vegan en ecologische merk al?

Over MÁDARA

MÁDARA is een cosmeticamerk met 100% natuurlijke en ecologische producten. Het merk is ontstaan in Letland, waar een groot deel van het land nog ongerepte natuur is. Hier komt dan ook de inspiratie vandaan om de producten te vullen met natuurlijke extracten van planten. De producten worden nog steeds in Letland geproduceerd.

Alle producten zijn gecertificeerd volgens de internationale ECOCERT norm. Dit houdt in dat er geen synthetische parfums  en synthetische conserveermiddelen, zoals parabenen, minerale olie, propyleenglycol en andere synthetische ingrediënten in de producten zitten. Bijna het hele assortiment van Madára is dan ook grotendeels vegan, glutenvrij en notenvrij. Geen van de producten wordt op dieren getest. En niet geheel onbelangrijk: de verpakkingen zijn milieuvriendelijk en recyclebaar.

De producten

Van mijn huidtherapeut kreeg ik het advies om meer vitamine C toe te voegen aan mijn gezichtsverzorging en daarbij om meer producten voor een vochtarme huid te gebruiken. Aangezien ik geen idee had wat dat inhield heb ik via Instagram contact gezocht met MÁDARA, de situatie van mijn huid uitgelegd, de foto’s van de huidtherapeut meegestuurd en zo kreeg ik van een specialist een advies. Echt heel erg fijn! Dat scheelt wééér producten kopen, die niet goed zijn voor mijn huid. De Vitamin C Illuminating Recovery Cream en SOS Hydra Intense Rose Jelly werden mij aangeraden. Het ene product voor Vitamine C, het andere product voor vocht. 

 

Vitamin C Illuminating Recovery Cream

Vitamine C is een krachtige antioxidant, die zorgt voor het verhelderen, verbeteren en bevorderen van de natuurlijke gezonde gloed. Daarnaast staat vitamine C bekend om zijn revitaliserende en anti-verouderingseffecten. Daarnaast zit er in de crème ook nog Hyaluronzuur wat zorgt voor een intense hydratatie. Het zeewierextract dat eraan toegevoegd is, versterkt het verhelderende effect van de vitamine C.  Ook werkt het zeewierextract kalmerend.

De crème voelt eerst vrij vol aan, maar trekt snel in. Hij plakt niet, de geur is niet te overheersend en hij doet wat hij moet doen: ik merk dat mijn huid inderdaad zijn glow terugkrijgt. Ooit had ik een vitamine C serum gevonden en zodra ik dat op mijn huid smeerde, begon het enorm te prikken. Nu ik deze crème dagelijks gebruik, prikt het serum ook niet meer. Oftewel: mijn huid heeft waarschijnlijk geen vitamine C tekort meer en alles is goed opgenomen in mijn huid. Ik raad dit product zeker aan!

SOS Hydra Intense Rose Jelly

De SOS Hydra Intense Rose Jelly is een lichte, olievrije moisturizer, verrijkt met organisch rozenwater. Deze moisturizer hydrateert en kalmeert de droge, vochtarme, gestreste en probleemhuid. Oftewel: precies wat ik nodig heb voor mijn rode, vochtarme huid.

De biologisch gecertificeerde formule bevat hyaluronzuur, huididentieke vochtinbrengers en bio-gefermenteerde suikers. Probiotisch lactobacillus lysaat werkt om het microbioom van de huid weer in balans te brengen en de beschermende barrière te versterken, waardoor de conditie van de gestreste huid wordt verbeterd. De moisturizer zorgt voor een langdurige hydratatie en hiermee ook meer comfort, omdat een vochtarme huid onaangenaam aan kan voelen.

Zoals de naam al doet vermoeden is het echt een jelly substantie, waar niet teveel geur aan zit en die net als de creme snel intrekt. Ik merk dat de droogtelijntjes, vooral rondom mijn ogen minder geworden zijn en ook het trekkerige gevoel wat ik vaak heb voor het slapen gaan, is weg. Mijn huid is zacht en soepel en I love it!

 

Kende jij MÁDARA al?

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *