Moroccan Oil – Color Care Treatment

Vorige week werd ik uitgenodigd voor de launch van nieuwe producten van Moroccan Oil. De naam van de productlijn werd al onthuld, namelijk de “color care treatment”. Aangezien mijn haar aardig wat verfbeurten gehad heeft, was ik meteen benieuwd.

Over Moroccan Oil

Tien jaar geleden ontstond het bekendste (en best verkopende) product van Moroccan Oil: de Moroccan Oil Treatment. Het product is gemaakt van argan olie en zorgt voor zachtheid, glans en betere handelbaarheid van het haar. Inmiddels heeft het merk voor zo’n beetje iedere haartype een styling spray, shampoo, masker, treatment, conditioner en zelfs borstels en tools. Ook is er een hele body lijn ontwikkeld. In alle producten zit nog steeds argan olie verwerkt. Moroccanoil is op zowel het gebied van beauty, als haar, benoemd tot  wereldwijde marktleider op het gebied van met arganolie verrijkte producten.

Het Color Care Event

Er was in het begin aardig wat verwarring over de color care producten, dus laat ik die meteen maar uit de wereld halen: er zijn 2 producten die in een salon gebruikt moeten worden (voor en tijdens de kleuring) om de hele productlijn te laten werken. Je moet je haar ook ECHT permanent kleuren om het gebruik van de eerste producten mogelijk te maken. Anders kunnen de producten niet doordringen tot in de haren en kunnen zij hun werk niet volledig doen. Pas als je alle 5 de stappen VOLLEDIG doet (2 producten in de salon, 3 producten thuis), dan belooft Maroccan Oil het gewenste resultaat, namelijk een langere en mooiere kleur.

Dan is het nu tijd voor de verdere uitleg:

Het event vond plaats bij The Color in Amsterdam, een salon met de focus op haarkleuringen. De perfecte match met de launch van deze producten dus! Inmiddels kun je de volledige treatment dan ook in alle The Color salons doen.

We kregen een enorm uitgebreide uitleg over alle 5 de nieuwe producten, hun werking, de behandeling en wat voor resultaten je kunt verwachten. “Deze baanbrekende kleurverzorgingsroutine is de eerste in zijn soort met geavanceerde gepatenteerde technologieën om alle dagelijkse invloeden van kleurverlies aan te pakken – waaronder synthetische schade, mechanische schade, en invloeden van oxidatie en warmtestyling; allemaal factoren die de intensiteit en sprankeling van gekleurd haar kunnen beïnvloeden.” De producten zorgen voor een 360 graden aanpak, van de salon, tot thuis, tot weer in de salon.

De 5 producten zijn:

 1. Moroccanoil ChromaTech PRIME
  Dit product wordt in de salon gebruikt, VOOR het kleuren van je haar. Het product bevordert de kleurafgifte en egaliseert de porositeit voor mooi gelijkmatig resultaat. Hierbij wordt ook op milde wijze de hoofdhuid gekalmeerd om het onprettige gevoel te verminderen dat tijdens een kleurbehandeling kan ontstaan. Het product wordt in het haar gesmeerd en goed verdeeld en daarna kan er meteen overgegaan worden tot verven. Er zit dus weinig extra tijd aan vast.
 2. Moroccanoil ChromaTech POST
  Zoals de naam al doet vermoeden is dit het product dat door de salon na het verven gebruikt moet worden. Dit product helpt om de kleur in te sluiten voor een optimaal kleurbehoud op lange termijn. De Colorlink technologie helpt crosslinks te creëren die door de gehele keratinestructuur van het haar lopen, die kleur insluiten en tegelijkertijd een beschermend laagje over het haar vormen om kleurverlies te voorkomen. Ook dit product heeft niet erg lang nodig, het hoeft namelijk maar maximaal 5 minuten in te trekken.
 3. Moroccanoil Color Continue Shampoo
  De shampoo is natuurlijk om thuis te gebruiken. In samenwerking met de conditioner (en stap 1 en 2 in de salon) zul je na ongeveer 10 wasbeurten merken dat je kleur mooi behouden zou moeten zijn. Daarnaast maakt het natuurlijk je haar zacht, glanzend en wat ik vooral fijn vindt is dat de shampoo mijn haar ook echt structuur geeft. Zowel de shampoo als de conditioner zijn te koop in flessen van 250 ml voor €29,80.
 4. Moroccanoil Color Continue Conditioner
 5. Moroccanoil Protect & Prevent Spray
  Last but not least: voor een maximale preventie van kleurvervaging en vergeling/vale uitstraling, werkt de Moroccanoil Protect & Prevent Spray als een leave-in conditioner en beschermer tegen synthetische schade, mechanische schade, en invloeden van oxidatie en warmtestyling. Deze spray is te koop in een fles van 160 ml voor €33,90.

Helaas ben ik dus niet in staat geweest om alle 5 de producten in zijn totaliteit te testen, aangezien ik mijn haar juist even niet probeer te verven, wel is mijn haar met een toner geverfd en heb ik de 3  “thuis” producten in gebruik genomen. Ik gebruik nu ongeveer een week de shampoo, conditioner en protect & prevent spray en ook al werken ze dan misschien niet voor kleurbehoud, toch ben ik een enorme fan. Alle producten ruiken enorm fijn, niet té geparfumeerd, maar juist een zomerse olie geur. Daarnaast zorgt de shampoo voor flink wat structuur in mijn haar, die ik normaal pas een paar dagen na het wassen heb. De conditioner maakt mijn haar ontzettend zacht en dat terwijl hij maar 1-2 minuten hoeft te blijven zitten. Ook de protect & prevent spray ruikt heerlijk en werkt perfect als heat protection spray. Daarnaast is het toch een fijn idee dat de producten je haar toch beschermen voor ynthetische schade, mechanische schade, en invloeden van oxidatie en warmtestyling.

Moroccanoil Color Complete is verkrijgbaar bij geselecteerde kapsalons, geselecteerde filialen van De Bijenkorf, Hudson’s Bay en op moroccanoil.com/nl. 

 

Kleur jij je haar vaak?

.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *