NakedLab – Bamboe satijnen dekbed

All good things start with a good sleep”, aldus de eigenaresse van NakedLab. Het merk dat beddengoed maakt van volledig natuurlijke en biologische producten, die daarnaast veel voordelen hebben voor huid, haar en lichaam. Ik ontving een bamboe satijnen dekbedovertrek en vertel je meer over dit merk en de producten!

Over NakedLab

In 2018 werd NakedLab opgericht door Joyce in Hong Kong. Haar idee voor het merk ontstond nadat haar dochtertje ernstige eczeem had en zij weinig tot geen goede beddenopties kon vinden. Met eigen ogen zag Joyce dat de kwaliteit van het beddengoed voor baby’s een aanzienlijk effect kan hebben op de slaapkwaliteit en de gezondheid van de huid. Vooral omdat baby’s zoveel tijd in bed doorbrengen. Zo ontstond het idee voor beddengoed dat goed is voor mens en natuur. Zo is alles gemaakt van 100% biologische bamboe, een van de meest duurzame en zachtste textielmaterialen die er zijn. En wordt ieder pakketje op een carbon neutrale manier geleverd én gratis verzonden! De producten worden in Nederland gedesigned en in Hong Kong gemaakt. Binnenkort komen er meer lifestyle producten zoals handdoeken en kleding.

De collectie bestaat nu uit lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen voor zowel volwassenen als kinderen, zodat het hele gezin kan genieten van de voordelen van bamboe beddengoed. Daarnaast is het te koop in een aantal prachtige en veelzijdige kleuren, voor iedere interieurstijl. Wil je het extra speciaal? Dan kun je er zelfs een gepersonaliseerd borduurwerk op laten zetten.

De voordelen van bamboe zijde

Bamboe heeft veel voordelen zowel voor je huid, haar, lichaam als voor het milieu. De bamboeplant is een natuurlijk vernieuwende plant die snel groeit zonder de noodzaak van pesticiden. Als je het vergelijkt met de katoenplant, waar veel beddengoed van gemaakt wordt, dan gebruikt de bamboeplant veel minder water en land. Terwijl de plant wel een zeer duurzame, lichte, ongelooflijk zachte stof oplevert die gemakkelijk te onderhouden is.

Hieronder de voordelen:

  • Erg zacht (zachter dan zijde)
  • Thermoregulerend en ademend
  • Anti-bacterieel
  • Duurzame, 100% chemicaliënvrij en vegan
  • Minder glibberig dan zijde

Mijn NakedLab ervaring

Voor mijn huid en haar had ik al een tijd een zijden kussensloop, maar daar had ik vooral een haat-liefde verhouding mee. Zo fijn voelde het niet tegen mijn gezicht en met één haaltje aan je nagel voelde het verschrikkelijk. Daarom waren de verwachtingen voor een heel bamboe satijnen bed dan ook niet erg hoog. Stel je voor dat het aan je hele lichaam zo naar zou voelen…

NakedLab bewees 1000% het tegendeel. Mijn nieuwe bed is het zachtste, meest comfortabele, koele en tegelijk warme waar ik ooit in heb gelegen. Het voelt fantastisch aan op je huid, heel zacht, heel glad en totaal niet oncomfortabel. Letterlijk het enige nadeel: dat ik nu al helemaal mijn bed niet meer uit kom..

Naar mijn mening is het de investering dubbel en dwars waard en is het een prachtig cadeau voor jezelf of een ander. Je brengt tenslotte ongeveer 26 jaar van je leven in bed door en dat kun je maar beter in een zacht, duurzaam, thermoregulerend, anti-bacterieel en bovenal prachtig bed doen!

Had jij al eens van bamboe satijn gehoord?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *