Nescafé Dolce Gusto – Vegan Macchiato’s

Vandaag zijn ze officieel gelanceerd, terwijl ik ze al stiekem een maandje heb mogen proeven: de vegan en lactosevrije macchiato’s van Nescafé Dolce Gusto. Met deze nieuwe cups maak jij thuis in een handomdraai een heerlijke oat, coconut of almond macchiato.

Vegan Macchiato van Nescafé Dolce Gusto

Er zijn zoveel mensen die vegan of lactose intolerant zijn en toch een cappuccino of macchiato willen drinken dat een vegan koffie cup voor thuis niet meer op de markt mocht ontbreken. Dat vond ook Nescafé Dolce Gusto die drie nieuwe smaken geïntroduceerd heeft. De cups zijn compatibel met het volledige assortiment Nescafé Dolce Gusto-machines, dus een nieuwe machine is zeker niet nodig. De drie smaken zijn amandel, haver en kokos. Elke cup maakt een grote kop romige melkachtige koffie, er is dus geen los cupje met koffie meer nodig, de cup is 2 in 1. Elke doos kost €4,79 en bevat 12 capsules.

 

De drie vegan smaken

1. Kokos

Wat mij betreft is deze koffie perfect voor een zonnige dag, dankzij de zachte en frisse smaak van de kokos droom je namelijk zo weg naar een tropische bestemming. Ik had verwacht dat ik de kokos te overheersend zou vinden, maar niets is minder waar. De geur is zacht, de smaak is zacht en de koffiesmaak zelf voert gelukkig nog de boventoon.

2. Almond

Fan van notensmaak? Dan is deze almond macchiato echt iets voor jou. De smaak van de licht geroosterde koffiebonen in combinatie met een subtiele notensmaak zorgt voor een volle body en een warme smaak. Deze smaak is mijn favoriet om mee wakker te worden.

3. Oat

De oat is mijn favoriet. Waar ik de almond vooral ’s ochtends heerlijk vind, de kokosnoot vooral lekker vind op een zonnige dag, is de oat ieder moment lekker. Nu ben ik ook wel een havermout fan, dus misschien dat deze daarom mooi aansluit. De macchiato is een mix van zachte koffietonen gemaakt van een zorgvuldige gekozen blend uit Zuidoost-Azië, gemixt met tonen van haver. Zacht, subtiel en van alleen de geur krijg je al zin in je koffie.

Waar koop je de vegan Macchiato’s?

Je kunt de drie nieuwe vegan macchiato smaken online bestellen bij Nescafé Dolce Gusto, daar kun je ook een test doen om te kijken welke smaak het beste bij jou past! Je vindt de nieuwe cups met een beetje mazzel ook al bij jouw Jumbo of Albert Heijn supermarkt.

Mijn oordeel

Ik vind alle smaken echt een aanrader, ieder op zijn eigen moment van de dag of seizoen. Daarnaast vind ik het echt fijn dat ze allemaal niet zoet zijn, want ik gebruik al nooit suiker in mijn koffie, dus een zoete koffie hoeft van mij ook niet. Het is gewoon écht een goede kop koffie, maar dan met een vegan randje. Je hebt er geen 2 cupjes voor nodig en geen losse melkopschuimer voor nodig, dus het is echt een win-win voor alle vegans, lactose allergische mensen en mensen zoals ik die het gewoon een stuk lekkerder vinden dan gewone melk.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *