Orthoclear – Onzichtbare aligners ervaring

Op mijn 14e heb ik brackets gehad, maar omdat er geen spalkje boven geplaatst was, zijn mijn tanden sindsdien weer gaan schuiven. Dankzij Orthoclear staan mijn tanden weer recht én heeft bijna niemand gezien dat ik een beugel gedragen heb. Benieuwd naar mijn ervaring met de onzichtbare aligners?

Over Orthoclear

Orthoclear is een groot fan en partner van the Humble Smile Foundation. Een wereldwijde groep dental professionals die passievol geloven dat goede mondgezondheid een basis mensenrecht is. Dit is ook de reden dat de alligners van Orthoclear vaak 65% goedkoper zijn dan van andere merken. En dit kan ik beamen! Ik ben namelijk langs een orthodontist geweest voor een offerte om Invisalign te krijgen. Alleen mijn voortand stond een klein beetje scheef (zoals je op de foto’s kunt zien) en toch gaven ze mij daar een offerte van €2800 voor. €2800!! Dat is niet iets wat de gemiddelde persoon kan én wil betalen.

De prijs bij Orthoclear ligt lager, omdat ze het contact met jou beperken. Veel gaat via WhatsApp en telefoon en eigenlijk alleen voor de 3-D scan (je hoeft dus niet meer te happen!) moet je even langs komen. Vervolgens wordt er met een team van tandartsen en orthodontisten gekeken naar jouw 3-D scan en worden daarna de bitjes 3-D geprint. Je kunt eventueel ook thuis happen en dit opsturen. De clear aligners zijn BPA-vrij en speciaal op maat gemaakt.

Je kunt er ook voor kiezen om je tanden niet alleen recht te maken met de aligners, maar ook witter. De prijzen en de pakketten vind je hier. Wil je meer informatie? Dan kun je altijd een Whatsappje sturen naar +31 6 29291010.

Before vs after

mijn 3-D scan

 

Mijn onzichtbare aligners ervaring

In februari begon mijn Orthoclear avontuur, met het maken van een 3-D scan in Amsterdam. Het duurde ongeveer 20 minuten en een week later ontving ik de 3-D simulatie, met hoe het eruit zou gaan zien en hoeveel bitjes ik nodig zou hebben. Halverwege maart ontving ik thuis de bitjes met uitleg en een beugeldoosje. De bitjes komen helemaal uit Amerika en worden 3-D geprint, vandaar dat het even kan duren. Vervolgens heb ik ieder bitje 2 weken gedragen voor 20-22 uur per dag. Ik heb gigantische mazzel gehad, want ik ontving de bitjes precies aan het begin van de quarantaine. De beugels zijn al nagenoeg onzichtbaar, maar bij mij heeft letterlijk bijna niemand het gezien ha-ha. Ik heb geen moment last gehad van de bitjes en zelfs met foto’s maken zag je echt totaal niet dat ik iets in had. En ideaal als je wel een etentje of een feestje hebt, dan doe je ze gewoon even uit.

Mijn avontuur is geëindigd met een spalkje die ik door mijn tandarts heb laten plaatsen. Mijn tand staat weer zoals ik wil en hopelijk blijft hij nu ook zo staan. Ik heb van half maart tot begin juli met de beugel gelopen en ben onwijs tevreden met het resultaat. De beugel is echt onzichtbaar, draagt fijn, werkt snel én kun je uit doen als dat nodig is. Daarnaast vind ik de prijzen die Orthoclear hanteert ook echt 100x netter dan de prijzen die Invisalign hanteert. Orienteer je dus goed, zulke prijzen zijn echt nergens voor nodig!

 

Ben jij blij met jouw smile?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *