Photo Diary Bali

Mijn reis avontuur eindigde met een weerzien van mijn familie in Bali. Daar heb ik onder andere gedoken, geparasailed en natuurlijk veel van het eiland gezien.

Vorig jaar was ik al eens op Bali geweest en lucky me; dit jaar mocht ik weer heen. Vanaf Melbourne was het gelukkig maar een vlucht van 5 uur en het allerleukste was het weerzien van mijn familie. We hebben 8 dagen op Bali gehad, voordat we met zijn allen terugvlogen naar Nederland voor de feestdagen. Helaas is december niet de beste tijd om naar Bali te gaan, het is dan namelijk regenseizoen. Het is de hele dag (zelfs ’s avonds en ’s nachts) rond de 30 graden, maar ook regent het erg veel.

Het parasailen hebben we gedaan op het strand van Nusa Dua. Een hele toffe ervaring die ik je zeker aan kan raden! En als je goed naar de foto kijkt zie je zelfs de actieve vulkaan op de achtergrond liggen, waar we (gelukkig!!) geen last van hebben gehad.

Aapjes zoals deze vind je in overvloed in het “Sacred Monkey Forest” in Ubud. Daar lopen de apen los door een bos (en erbuiten) en kun je ze voeren, kunnen ze op je schouder zitten en als je niet oppast dan stelen ze ook je loshangende spullen.¬†

When in Bali… dan is een sateetje eten echt een aanrader! Ik heb zowel kip, garnaal als vegetarisch (tempeh) gegeten en ze waren allemaal even lekker.

Ieder gezin, iedere familie en iedere straat heeft zijn eigen tempel. Oftewel: tempels in overvloed. Het is dan ook echt een aanrader om een tempel te zoeken als je in Bali bent. Je krijgt voordat je naar binnengaat een sarong om, zodat je meteen in Balinese stijl bent.

Helaas was er weinig te zien in het zwembad, toch was het enorm tof om voor de eerste keer van mijn leven te duiken. Het ging enorm goed en ik ben dan ook zeker van plan het nog een keer te doen (op een iets spannendere locatie).

 

Ik heb een heerlijke vakantie gehad; heerlijk gegeten, gerelaxt en het samenzijn was enorm gezellig. Inmiddels ben ik weer thuis voor de feestdagen en ook alweer volop bezig met mijn nieuwe reisplannen.

 

I’ll keep you posted!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *