Photo diary + Tips Sintra

Tijdens een citytrip naar Lissabon mag een dagtrip naar Sintra niet ontbreken. Sintra is één groot sprookje vol met kastelen, paleizen en landhuizen en staat daarom ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. 

Hoe kom je er?

Vanaf het treinstation van Lissabon rijdt er ieder kwartier een trein met als eindbestemming Sintra. Met deze trein ben je er ongeveer met 40 minuten. Een retourtje kost maar €4,30 en kaartjes kun je op het station kopen. Alle paleizen en kastelen gaan rond 10:00 open, dus als je er als eerste wil zijn, dan is rond 9:00 vertrekken vanuit Lissabon een goed idee. Als dagtrip is Sintra goed te doen, maar overnachten in Sintra is natuurlijk ook een optie.

Achter het treinstation van Sintra ligt het busstation. Bus 434 rijdt naar Palacio e Parque Nacional de Pena en Castelo dos Mouros. Bus 435 brengt je in een kleine twintig minuten via Quinta da Regaleira naar Parque e Palácio de Monserrate. Ook zijn er zogenaamde hop-on hop-off bussen, die je van kasteel naar kasteel brengen. Het openbaar vervoer is goedkoop in Lissabon en Sintra, maar het pakken van een Uber ook. Daarom besloten wij van plek naar plek te gaan met een Uber, zodat we niet in overvolle bussen zouden staan en voor alle bussen bij parken aan zouden komen.

Wat te doen in Sintra?

Er zijn onwijs veel verschillende paleizen, kastelen en landhuizen die je kunt bezoeken, net als het stadje Sintra zelf. Daarom kan ik je zeker aanraden om vooraf even te kijken wat je het meeste aanspreekt, om zo tijd (en geld) in Sintra te besparen. Vooraf online je kaartjes kopen is namelijk een stuk goedkoper en scheelt je vaak in een rij staan. Wij kozen ervoor om naar Palácio Nacional da Pena en Parque e Palácio de Monserrate  te bezoeken.

1.Palácio Nacional da Pena

Dit is het bekende kasteel van Sintra en hierdoor ook de meest toeristische. Het is gebouwd in 1840 en behoort sinds enkele jaren officieel tot één van de zeven wonderen van Portugal. De buitenkant is erg opvallend door de felle kleuren, maar een kijkje binnen in het kasteel nemen is ook zeker de moeite. De koninklijke familie verbleef vaak in het Palácio Nacional da Pena in de zomer en dat is ook wel te zien. Toegangstickets voor Palacio de Pena kun je online al bestellen, zodat je ter plekke niet in de lange rij hoeft te staan. Bestel jouw tickets hier.

Wij dachten dat het een goed idee zou zijn om precies tijdens de opening (10:00) voor de deur te staan om de drukte voor te zijn. Dit dachten helaas minder mensen, want er stond voor 10:00 al een flinke (lees: bizarre) rij voor de deur. Gelukkig liep het wel snel door en waren we met 5-10 minuten binnen en hebben we nog wat lege foto’s kunnen maken, maar een halfuur later was er geen leeg plekje meer te bekennen. Ik weet dus niet of ik je vroeg heengaan aan kan raden of dat je beter eind van de middag kunt gaan.

2. Parque e Palácio de Monserrate

Vanaf Palácio Nacional da Pena is het ongeveer 20 minuten met een Uber (€4-5) naar Parque e Palácio de Monserrate. Dit prachtige paleis is geïnspireerd op de Duomo in Florence. Om het paleis heen ligt een indrukwekkende en gigantische tuin met maar liefst 24 soorten palmbonen en rozen in allerlei kleuren. Ook vind je er een klein theehuisje waar je terecht kunt voor eten, drinken en om even bij te komen.

Dit paleis was een stuk rustiger, maar zeker niet minder mooi. Het paleis heeft een sprookjesachtig uitzicht, wat je van een nog sprookjesachtiger balkon kunt bekijken. Daarnaast mag je ook dit keer de binnenkant niet missen.

Boek hier alvast je tickets voor het paleis van Monserrate.

3. Centrum van Sintra

Het centrum van Sintra is ook zeker de moeite waard. Hier kun je prima terecht voor ontbijt, lunch, diner of souvenirs. Ook al komen er dagelijks duizenden toeristen, het is gelukt om het stadje nog enorm authentiek te houden. Opzoekn

Kortom: een trip naar Sintra mag zeker niet ontbreken als je naar Lissabon gaat, maar vergt wel wat plannen en reizen. Je leest hier hier mijn Lissabon tips.

 

Ben jij al eens naar Sintra geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *