Photodiary Dagje Antwerpen

Antwerpen is echt een stad die mijn hart gestolen heeft; ik heb er een halfjaar gewoond en daardoor alle ins en outs van de stad kunnen zien. Laatst ben ik voor het eerst weer terug geweest en vandaag deel ik mijn photo diary.

Als je naar Antwerpen gaat met de trein kom je must-see #1 al meteen tegen: het centraal station. Het centraal station van Antwerpen is zowel van binnen als buiten echt een bezienswaardigheid. Niet alleen is het gebouw enorm groot en vooral ondergronds, ook is het gebouw enorm iconisch en fotogeniek.

Antwerpen centraal

Daarna kun je vanuit het centraal station zo door de diamantwijk doorlopen naar de Meir (de grote winkelstraat), Groenplaats (het plein waar veel restaurants zitten en mijn oude school) en de kathedraal. Kortom: in Antwerpen is een hele hoop te zien en zo’n beetje alles is lopend te doen.

Groenplaats is een pleintje waar onder andere de school zit waar ik een halfjaar studeerde, maar ook veel restaurantjes, barretjes en er worden veel evenementen gehouden. Het is een beetje het middelpunt van de stad, die het stadhuis, de kathedraal en de Meir aan elkaar verbindt. Vaak ging ik met mijn klasgenoten na school wat eten op de Groenplaats en dus wilde ik dat nu weer doen. Tot mijn verbazing zat er een heel nieuw restaurantje, “Manhattan’s burgers” wat meteen mijn aandacht trok. Voor mijn dieet is het maar goed dat dit restaurant er nog niet eerder zat, want WAUW wat kun je daar een fantastische burger eten. Echt een must-eat als je naar Antwerpen gaat, naast een wafel of course!

de Kathedraal

Met de trein ben je al met ongeveer 2uur in Antwerpen, met de Thalys ben je er een stuk sneller, maar daar betaal je ook voor! Kaartjes kun je kopen op de website van NS international. Houd er wel rekening mee dat winkels maar één keer in de maand open zijn op zondag in Antwerpen!

 

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *