Photodiary Paris

Parijs is wel één van mijn favoriete steden om een citytrip naar toe te doen: prachtige straatjes, eindeloze winkelstraten en let’s not forget about de mooiste terrasjes. Met de Thalys ben je in minder dan 3.5 uur vanaf Amsterdam Centraal in Parijs, dus je snapt wel dat ik even naar deze stad geweest ben. In deze blog deel ik mijn photodiary en tips.

Reizen met de Thalys

Je kunt online bij de Thalys treinkaartjes kopen voor een reis naar Antwerpen, Brussel en Parijs. In Nederland kun je instappen in Amsterdam, Rotterdam en op Schiphol. Reizen met de Thalys is makkelijk, snel en beter voor het milieu dan het vliegtuig. In minder dan 3.5 uur ben je vanaf Amsterdam Centraal in Parijs en het fijne is dat je wi-fi en een bar in de trein hebt, dus je kunt gewoon werken of genieten van koffie of een maaltijd.

Wij besloten om 7:15 vanaf Amsterdam te vertrekken, zodat we de hele dag in de stad zouden hebben. Nog voor de lunch kwamen wij aan midden in de stad, ideaal. De stoelen van de Thalys zijn een stuk comfortabeler dan in een vliegtuig, dus op de heenweg heb ik heerlijk liggen slapen. De volgende dag om 19:25 namen we de Thalys terug, zodat we weer mooi op tijd thuis in bed konden liggen. Het klinkt erg kort, maar we hebben zoveel kunnen zien en doen. Met 50.000 stappen in minder dan twee dagen hebben we er alles uitgehaald wat erin zat! In zo’n korte tijd heb je echt even een vakantie gevoel en omdat de reis zo ontspannen is, kom je ook weer relaxt thuis. Op de terugweg heb ik zelfs nog even kunnen werken, zodat ik thuis echt ontspannen mijn bed meteen in kon. De wi-fi en stopcontacten in de trein maken het een fijne werkplek on the go.

Hotel tip

Wij verbleven in Parijs voor een nachtje in een centraal hotel, want we wilden natuurlijk in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk zien. Daarom gingen we voor het Hotel Maison La Favart, een echte aanrader. In deze blog lees je er meer over dit hotel.

Restaurant tip

Van veel mensen kreeg ik de tip om bij Pink Mamma te eten. Eigenlijk reserveer ik nooit vantevoren, maar gelukkig had ik dat nu wel gedaan, want toen we aankwamen om 18:45 stond er een rij tot om de hoek. Ik dacht dat niemand gereserveerd had en we er wel even langs konden lopen, maar niets bleek minder waar. Het restaurant opent om 18:45 en IEDEREEN die er staat heeft gereserveerd, alle vier de verdiepingen zitten in één klap vol. Zodra het restaurant opent, loopt het gelukkig zo door, maar reserveren is dus een must!

Het is een Italiaans restaurant met vier verdiepingen met op iedere verdieping een hele andere, even prachtige inrichting. Mocht je de kans hebben, dan zit je op de bovenste verdieping wel met het mooiste uitzicht. Op iedere verdieping is er een eigen bar, keuken en bediening. De Xplosive pizza en Bellini Spritz zijn een aanrader!

Zin in cocktails daarna? In de kelder van het restaurant zit een speakeasy cocktailbar: no entry. Decoreren kunnen de eigenaren wel, want ook de cocktailbar ziet er prachtig uit. Ga dus vooral niet opzoek naar een goede cocktailbar waarbij je ver moet reizen, maar ga gewoon meteen door naar de kelder.

Een tripje naar La Duree mag ook niet ontbreken als je naar Parijs gaat. Er gaat namelijk geen macaron boven de macarons van La Duree. De macaron met peanutbutter smaak is mijn favoriet! Opzoek naar een souvenirtje voor de thuisblijvers? Koop dan een prachtige box bij La Duree en laat hem vullen met macarons!

 

Photodiary van onze trip

Ik vind Parijs echt een prachtige stad om doorheen te lopen, met de metro van highlight naar highlight zou ik in deze stad dan ook niet aanraden. Wandelen langs de Seine, de Eiffeltoren uit alle hoeken zien en genieten van de mooie terrasjes en gebouwen die je onderweg tegenkomt. Parijs is ook de enige stad waar ik alle toeristische highlights nooit over zou slaan, geen bezoek aan Parijs zonder de Eiffeltoren te zien. Deze trip hebben we de volgende highlights gezien: Palais Royal, Moulin Rouge, de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Sacre Coeur. Niet zo’n wandelaar? Je kunt overal in de stad met je Uber app een elektrische fiets of een stepje. Zo zie je nog steeds alle mooie hoeken van de stad, zonder blaren!

 

 

Ben jij al eens naar Parijs geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *