Parijs Hotel Tip – La Maison Favart

Vorige week ben ik met de Thalys een nachtje naar Parijs geweest, omdat het maar zo kort was, is een centraal hotel een must. La Maison Favart is een luxe boutique hotel dat erg centraal gelegen is, mooie kamers heeft en zelfs beschikt over een sauna en plunge pool. In deze blog lees je meer over het hotel!

Over La Maison Favart

Het hotel heet La Maison Favart en hiermee bedoelen ze het huis van meneer en mevrouw Favart. Het hotel is dan ook erg huiselijk ingericht, de 38 kamers hebben een 18e-eeuwse inrichting en bieden een Nespresso-apparaat, badkamer met stortdouche en een groot en comfortabel bed.

De locatie van het hotel is erg centraal, het ligt op 5 minuten lopen van de Opéra Garnier en de wijk Grands Boulevards in Parijs. Je bent met ongeveer 15 minuten bij het Louvre en het Palais Royal. Geen zin om te lopen? La Maison Favart ligt op 3 minuten lopen van het metrostation Richelieu-Drouot (lijnen 8 en 9), die rechtstreekse verbindingen biedt naar de Champs-Elysées en de Eiffeltoren.

Voor ontbijt kun je ook terecht in het hotel, er is zowel een Amerikaans ontbijt als een continentaal ontbijt beschikbaar. Dit mag je in het bijbehorende restaurant opeten, eet je liever op je kamer dan mag je het ook meenemen naar boven! Doe alsof je thuis bent in dit hotel.

Moe na een lange dag in de stad? Wij wel! Dan is het heel erg fijn dat er een klein zwembad en een sauna in het hotel gevestigd zijn. Hier kun je even ontspannen en jezelf opladen. Nog energie over? Dan kun je ook terecht in de sportschool van het hotel!

Ons verblijf

Wij verbleven in een deluxe room, de kleinste kamer van het hotel, maar toch enorm groot. De kamer is voorzien van een badkamer met een heerlijke stortdouche, een apart toilet, een bureau en een bed. Wat ik altijd erg fijn vind is een groot raam dat open kan, dat had onze kamer ook. Met uitzicht op een gezellig pleintje.

De bedden zijn comfortabel, het ontbijt is lekker, de wellness is goedgeregeld en het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam. Je koffers worden door de piccolo naar binnen gebracht en zodra je kamer klaar is, ook naar je kamer gebracht. Voor de check-in en na de check-out mag je je koffers ook in het hotel laten. Ideaal als je nog een lange dag in Parijs in het vooruitzicht hebt.

Oftewel: echt een aanrader dit hotel! Qua locatie, service en comfort is het hotel helemaal super.

 

Ben jij al eens in Parijs geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *