Photodiary Verona

Milaan en Venetië kon ik al van mijn lijstje kruizen, maar Verona was ik nog nooit geweest. Verona is de stad van Romeo en Julia, veel prachtige pleinen, veel water, kastelen en bruggen. In mijn photodiary vind je mijn hotel aanrader en must-sees van Verona.

Over Verona

Wij vlogen op Verona Airport en zijn eerst naar het Gardameer gegaan voor een paar dagen. De bus en treinverbinding met Garda is super. Wij hebben voor €8 een uur in de bus gezeten van Garda naar Verona. Vanuit Verona is de verbinding met Milaan en Venetië ook super, dus je kunt genoeg uitstapjes doen naar grote steden in Italië.

Verona staat vooral bekend omdat Romeo en Julia zich hier af speelt, de Verona Arena (die iets weg heeft van het Colloseum in Rome), de Adige rivier en de prachtige pleinen en kerken. In de stad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar en alles te voet doen is dan ook echt aan te raden. Goede schoenen zijn een must, want de steentjes zijn niet altijd even comfortabel om op te lopen. Je kunt ongeveer alle bezienswaardigheden in twee uur langs lopen, zonder te stoppen. Wil je alles echt rustig zien, dan raden wij je aan in ieder geval twee dagen uit te trekken. Ben je het zat om te lopen? Download de BIT app, maak een account aan en binnen no-time kun je met een stepje door de stad crossen.

Coronamaatregelen Verona

Voordat je naar Italië vliegt is het belangrijk om twee formulieren in te vullen: één voor Italië en één voor Nederland. Zowel op de heenweg als terugweg moet je deze formulieren ingevuld meehebben. Verder is het handig om zo’n goedkoop blauw wegwerp mondkapje mee te nemen, deze is namelijk eigenlijk in Italië verplicht, ook al hoorden wij dat pas op de het vliegveld op de terugweg.

Verder merk je weinig van de coronamaatrdegelen in Italië. Veel terrassen zitten gewoon vol en ook in de winkelstraten is het druk. Zodra je een winkel, hotel, supermarkt of iets anders binnen gaat is het wel van belang dat je een mondkapje op doet. Ook is het op sommige drukke plekken buiten verplicht om een mondkapje op te doen, zoals op grote pleinen of markten.

Bezienswaardigheden Verona

 • De Verona Arena of Romeinse Amfitheater
  De Verona Arena komt uit de 1e eeuw na Christus en is het op twee na grootste amfitheater in de wereld. Alleen het Colloseum in Rome, waar de Arena ook iets van weg heeft en het amfitheater in Capua zijn groter. De Arena wordt tegenwoordig gebruikt voor opera voorstellingen. Zelfs in de coronatijd was het amfitheater gewoon open. Leuk detail: veel zittingen zijn nog gemaakt van de originele stenen. Veel hotels bieden een gratis shuttle service aan als je kaartjes hebt voor een opera show.
 • Arche Scaligere
  In de 14e eeuw bouwde de een belangrijke familie in Verona, de familie Della Scala drie monumentale tombes voor de drie belangrijkste machthebbers uit die tijd. Deze tombes zijn te vinden naast naast de Santa Maria Antica kerk. De tombes zien er onwijs indrukwekkend uit.

 • Casa di Giulietta:
  Het verhaal van Shakespeare over Romeo en Julia speelt zich af in Verona, ook al heeft Shakespeare de stad zelf nooit bezocht. In Verona vind je onder andere het huis van Julia en het huis van Romeo. Vooral het balkonnetje (die er pas later gemaakt is), is bekend onder toeristen. Op de binnenplaats voor het huis staat een beeld van Julia, waar een legende over verteld wordt. “Wie Julia haar rechterborst beroert zal geluk in de liefde vinden”. Het balkonnetje is vanaf de straat te zien, mocht je echt naar binnen willen of op het balkon willen staan, dan is de kans groot dat je een paar uur in de rij moet staan. Op Valentijnsdag is op het balkon een aaneensluiting van verlovingen te zien. Het huis van Romeo is niet meer dan een steen op de muur met een quote.

Castel San Pietro

 • Castel San Pietro
  Dit is een middeleeuws kasteel, wat helaas niet open is voor bezoekers. Maar dat is ook niet de reden dat je er heen moet, je moet er namelijk heen voor het uitzicht. Er gaat een soort kabelbaan lift de berg op, waar je met 30-60 seconden ineens bovenop een bergje staat, met een prachtig uitzicht over de gehele stad. Een retourkaartje kost je €2, maar je kunt er ook voor kiezen naar beneden te lopen. Je kunt boven volledig rondom lopen en zo de stad uit alle hoeken bekijken.
 • Piazza Bra
  Dit is het plein waar de Verona Arena zich bevindt. Op dit plein vind je veel terrasjes en in het weekend een marktje. Daarnaast vind je aan het eind van dit plein het begin van de winkelstraat. Het is geen aanrader om dit plein echt te gaan eten, omdat de prijzen een stuk hoger liggen en de kwaliteit vaak ook een stuk minder is. Een drankje doen op dit plein, met uitzicht op de arena is wel echt een aanrader!

De Basiliek van San Zeno 

 • De Basiliek van San Zeno
  Deze basiliek is gebouwd in de 9e eeuw. Wat deze kerk bijzonder maakt is dat ze de oorspronkelijke deurpanelen uit de 11e en 12e eeuw hebben gebruikt bij de verbouwing, na een aardbeving in 1138. Deze basiliek bevindt zich in een minder toeristisch gedeelte van de stad, waar je dus een stuk goedkoper (en beter) kunt eten en drinken. Om de basiliek zelf heen is het ook vaak helemaal leeg en dat terwijl het echt een prachtige kerk is.
 • De Ponte Pietra
  Dit is één van de meest bijzondere bruggen van de stad. Niet alleen door zijn unieke uiterlijk, maar ook omdat de brug uit de 1e eeuw voor Christus komt. Via deze brug kun je naar het Castel San Pietro lopen.
 •  Piazza delle Erbe
   Dit vonden wij het mooiste plein van de stad. Als je in het midden van het plein staat en een rondje draait, is letterlijk iedere kant mooi. Je vindt op dit plein dagelijks een markt en ook veel terrasjes.
 • Torre dei Lamberti
  Deze toren vind je op het Piazza delle Erbe. De toren is niet te missen, want hij is 84m hoog. Het bijzondere is, is dat de bouw van deze toren begonnen is in 1172. Aan de toren zit een boog vast, die twee pleinen: delle Erbe en Dei Signori met elkaar verbindt. Aan deze boog hangt een rib van een walvis. De legende gaat dat het bot naar beneden zal vallen wanneer er iemand onderdoor loopt die nog nooit een leugen verteld heeft.
 • Piazza dei Signori
   Dit plein is een beetje verstopt en lijkt hierdoor meer op een binnenplaats. Je komt dit plein tegen als je onderweg bent naar Arche Scaligere. 

Castelvecchio en Ponte Scaligero

 • Castelvecchio (kasteel) en Ponte Scaligero (brug)
  Als je langs de rivier loopt kom je vanzelf dit indrukwekkende kasteel tegen. Vroeger had het kasteel een militair doeleinde, inmiddels wordt het gebruikt als museum. De Ponte Scaligero is de brug die aan het kasteel vastzit. Deze brug wordt echt gebruikt om de rivier mee over te steken. Op de brug heb je een prachtig uitzicht.
 • Portoni della Bra
  Deze poort kom je vast tegen tijdens je citytrip naar Verona. Je vindt deze stadspoort op de Piazza Bra. De bogen zijn afkomstig van een oude stadsmuur, die vroeger het oude gedeelte van het nieuwere gedeelte scheidden.

Ons hotel

Wij verbleven in het San Marco Fitness & Spa hotel in Verona. Het hotel ligt op loopafstand van alle highlights en het leuke is, dat je eigenlijk zo vanuit een rechte lijn uit het hotel naar de highlights kunt lopen, met de eerste highlight op zo’n 10 minuten lopen: de basiliek van San Zeno. Het hotel ligt in een leuke buurt, dicht bij leuke pleinen met lokale restaurants en bars. Het hotel personeel geeft je een kaart met alle highlights en hun restaurant tips in de buurt, zodat je niet op de toeristische plekjes eindigt, maar bij goede (en goedkope) lokale restaurants.

Wat dit hotel verder enorm bijzonder maakt, is het feit dat zij een zwembad hebben. De hotels met zwembad in het centrum van Verona zijn op één hand te tellen en als je deze stad in de zomer bezoekt is dat wel echt een must. Bij ons was het dagelijks 30+ graden en dan is een afkoelmomentje af en toe echt wel nodig. Het hotel beschikt ook over een mooie spa en fitness.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *