Presstrip – Modestad Goes

Door de gemeente Goes werd ik uitgenodigd om een dagje “modestad Goes” te ontdekken. Daar hoefde ik natuurlijk geen twee keer over na te denken en daarom ben ik vorige week een dag in Goes geweest. Benieuwd of de stad op je to-do lijstje moet?

Goes

Goes is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland, centraal geleden in de provincie Zeeland. De stad staat bekend als modestad en door de relatief grote hoeveelheid winkels die de stad heeft, behoort het samen met Middelburg en Sluis tot de drie belangrijkste winkelsteden van Zeeland. Goes is goed te bereiken met het openbaar vervoer op Station Goes en ook met de auto kun je er makkelijk komen en parkeren.

Katoen

Onze dag in Goes

De dag begon vroeg voor mij, aangezien Goes voor mij toch 3uur met de trein reizen is. Gelukkig begon de dag om 11:00 en met een goede bak koffie. We begonnen de dag bij Katoen, een brasserie en hotel. Ik kan met zekerheid zeggen dat Katoen een hotspot is! Echt een hele mooie tent, met een prachtige inrichting (I love marmer!), lieve bediening en niet geheel onbelangrijk: goede koffie. Daarna kregen we een rondleiding door het Katoen Hotel. De hotelkamers zijn prachtig en minstens net zo mooi ingericht als de brasserie. Daarnaast is er nog een privé spa, als je écht wilt relaxen. Als Goes dus voor jou ook een stukje rijden/reizen is, dan is overnachten in Katoen echt een aanrader. Het is een kleinschalig hotel, midden in het centrum.

Vervolgens was het tijd om te zien wat “Modestad” Goes te bieden had. We gingen shop-hoppen om zo zoveel mogelijk boetiekjes te kunnen zien. Een paar van mijn favorieten:

BUBBLES Theme Store

Een enorm schattige winkel met sieraden, kleding (leuke Nederlandse, maar ook Scandinavische merken), home spullen en andere accessoires. Check vooral even de link hierboven, dan zie je dat het interieur van de winkel alleen al jaloersmakend is!

Dit is meer een atelier dan een winkel, wat het ontzettend bijzonder maakt. Janet staat hier namelijk letterlijk tassen en riemen van echt leer te maken. Er hangen natuurlijk tassen en riemen die je kunt kopen, maar je hebt ook de keus om een customized item te bestellen!

Een winkel waar ik erg blij van werd, met merken als Fabienne Chapot, My Jewellery en Alix The Label. Ook verkopen ze merken als Gerry Weber en Claudia Sträter. Echt een winkel waar jong en oud kan slagen.Daarna hebben we heerlijk geluncht bij Hector. Een leuk tentje met een uitgebreide menu kaart. En de plek van het restaurant is nog veel leuker! Het ligt namelijk aan het water, waar boten liggen en allemaal schattige huizen staan. Het deed mij een beetje aan Gent denken.

Hector 

Vervolgens hebben we nog meer winkels bekeken, jaja, Goes heeft veel winkels! En het voordeel; alle winkelstraatjes sluiten op elkaar aan. Je kunt dus echt alles te voet doen en overal waar je uitkomt vind je wel een leuke winkel of een terras. Je vindt er veel speciaalzaken, maar natuurlijk ook de grote ketens zoals Omoda, H&M, Hema en Hunkemöller.

Goes is dus echt een aanrader als je nog een leuk dagje weg zoekt. De stad is enorm knus, gezellig en heeft inderdaad qua mode heel veel te bieden! Als je net als ik ver moet rijden, is het een aanrader om er een nachtje weg van te maken. Trust me: you won’t regret going to Goes!

Wil je nog meer weten over onze dag in Goes? We zijn ook gefilmd door PZC  en omroep Zeeland. 

Bedankt Goes voor de leuke dag!

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *