Tips tegen vermoeide ogen door computerwerk

Werk jij net als ik bijna iedere dag, de hele dag achter een laptop of computer? Dan kan
Het zijn dat je vermoeide ogen hebt, hoofdpijn en zelfs slecht slaapt door het blauwe licht van een computer. Daarom deel ik vandaag mijn tips met je!

1. Laat je ogen regelmatig testen

Helaas gaan je ogen vaak ook achteruit als je veel achter een computer zit en om dus te voorkomen dat je ogen nóg meer vermoeid raken, is het aan te raden om te kijken of je misschien een bril of lenzen nodig hebt.
Let er altijd op dat je kiest voor brillen en of lenzen van hoge kwaliteit. Niet meer zeker van jouw sterkte? Laat je adviseren door de opticien.

2.  Een bril met blauwe glazen

Heb je geen bril op sterkte nodig? Dan kun je er alsnog voor kiezen om een bril met blauwe glazen te nemen. Als je een bril met blauwe glazen opdoet, dan wordt je computer beeldscherm een stuk warmer/oranjer. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones deze functie ook en zo kun je dit dus ook voor je computer doen. De meeste brillenwinkels hebben de mogelijkheid tot een bril met blauwe glazen, dus een leuk montuur zoeken zou geen probleem moeten zijn.

3. Geen zin in een bril?
Flux’ is de oplossing: de gratis digitale dienst Flux past je scherm automatisch aan aan het moment van de dag, qua blauw licht. Hoe later, hoe minder blauw licht. Nog mooier: je kunt het blauwe licht in je scherm ook gedurende de hele dag handmatig beperken zover je wil. Daarnaast kun je ervoor kiezen Flux niet op alle programma’s te laten werken, zodat je nog wel kunt photoshoppen, zonder dat de kleuren van je afbeeldingen niet meer kloppen.

Eigenlijk de beste tip: beperk de tijd achter je computer! De 20-20 regel is hiervoor een fijn hulpmiddel. De regel is simpel: kijk elke 20 minuten, 20 seconden op 20 meter afstand. Uit het raam, bijvoorbeeld of loop even een rondje.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *