Roadtrip to Jervis Bay

Jervis Bay is een natuurgebied op 2.5/3 uur reizen van Sydney af. Het gebied zit vol met prachtige stranden (waaronder zelfs het strand met het witste zand ter wereld), wilde kangoeroes en natuurparken. Benieuwd?

Roadtrip vanaf Sydney

We besloten om 3uur ’s nachts vanuit Sydney te vertrekken in de hoop de zonsopgang te kunnen zien in Jervis Bay. Dit is helaas niet helemaal gelukt, maar onderweg de zonsopgang meepakken was het ook waard! Uiteindelijk zijn we rond 6uur aangekomen op Hyams Beach, het strand met het witste zand ter wereld en hadden we het hele strand voor onszelf.

De stranden in Jervis Bay zijn allemaal even prachtig, met allemaal even wit zand, blauw water en een prachtig uitzicht over de oceaan. Echter hebben we de hele dag besloten niet te zwemmen, door de overvloed aan kwallen op het strand en in de zee.

Hyams Beach

Stranden

De stranden die wij bezochten zijn Hyams Beach, Murrays Beach en Greenpatch beach. Alle 3 de stranden waren even prachtig en bij het terugkijken van mijn foto’s weet ik hierdoor even niet zo goed welk strand waarbij hoort. Door middel van de “White Sands Walk” kun je langs alle mooie stranden in deze omgeving lopen.

Natuur

Er zijn 2 natuurparken in Jervis Bay: Booderee National Park en Jervis Bay National park. De meeste stranden en Jervis Bay National park zijn gratis, maar voor Booderee National park betaal je $11 voor 48 uur (per auto). Als je net als ik kangoeroes wil zien is het verstandig om gewoon rond te rijden en te lopen, want ze kunnen overal opduiken. Zo spotten wij onze eerste kangoeroe, terwijl we de auto stil wilden zetten om een foto met het “kangoeroe bord” te maken. Hoe toevallig?!

Zonsondergang op Hyams Beach

Eindstand

Jervis Bay is een must-see! Ik heb nog nooit zoveel mooie plekjes op één dag gezien. Echter zou ik volgende keer wel besluiten om een weekend of een paar dagen te gaan en te verblijven in één van de mooie hotels of centerparcs achtige parken. Jervis Bay is het meer dan waard om meerdere dagen in rond te lopen en er is ook zeker meer dan genoeg te zien.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *