Trend: Hoedjes

Of je nou een bad hair day hebt, het koud is buiten of je gewoon je outfit af wil maken; hoedjes, petjes, baretjes, mutsjes, they never go out of style!

Aangezien het hier langzaam zomer wordt heb ik gelukkig nog geen muts nodig tegen de kou, maar wel leuke hoedjes om mijn haar en ogen tegen de zon te beschermen. Zo kocht ik afgelopen week bij een Australische winkeltje: Dotti voor ongeveer €15 dit strandhoedje. Dit soort hoedjes vind ik een must voor de zomer, omdat ze leuk staan, je haar/ogen beschermen en je ze makkelijk klein op kunt vouwen in een tas.

Het hoedje wat op dit moment het meest in opkomst is: de sailors cap. Je ziet ze in allerlei kleuren en met allerlei verschillende details voorbij komen. Ook deze shopte ik bij Dotti in Australië, maar mocht je naar een soortgelijke opzoek zijn, dan heeft My Jewellery er ook één voor een leuk prijsje. Het voordeel van dit petje vind ik dat hij een simpele outfit (een basic top en een overslagrok bijvoorbeeld) meteen afmaakt. Deze hoedjes zijn leuk voor een dagje in de stad of een avondje uit.

 

Last but not least: de zomerse flaphoed. Afgelopen zomer zag je deze overal voorbij komen met de leukste quotes en versiersels. Ik shopte deze bij My Jewellery, helaas is deze niet meer te koop.

Ik ga voorlopig nog even door met het dragen van zomerse hoedjes, maar in Nederland zal het helaas meer richting het dragen van mutsen, beanie’s, baretjes en sailor caps gaan. Ik had mezelf nooit ingeschat als “hoedjes” type, maar ik kan het je toch echt aanraden om eens in een winkel (bijvoorbeeld een H&M) wat gekke hoedjes op te zetten en je te laten verbazen met hoe leuk het uit kan pakken!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *