Must-see Blue Mountains

Als je googelt op “dagtripjes Sydney” kom je al snel uit op tripjes naar de Blue Mountains; een gebergte in New South Wales. Echter ben ik niet zo’n fan van georganiseerde uitstapjes en dus besloot ik samen met een groepje Nederlanders zelf de trein er naar toe te pakken.

Reis vanaf Sydney

Vanaf Sydney Central gaat er een rechtstreekse trein naar Katoomba, dit is een treinreis van ongeveer 2 uur waarbij je onderweg prachtige dingen ziet. Vanaf Katoomba ben je binnen 10-15 minuten met de bus in de Blue Mountains. Ook kun je er vanaf hier voor kiezen om een shuttlebus of hop-on hop-off bus te pakken. Wij besloten zelf te gaan hiken.

Uitzicht vanaf Echo point op de Three Sisters

Blue Mountains

Het gebergte geeft ruimte om ongeveer 140km aan hikes te doen langs watervallen, grotten en mooie natuurgebieden. The “Scenic world” is één van de bekendste hikes en hierbij loop je langs de Three Sisters, de kabelbaan en de Katoomba waterval. Daarnaast loop je langs Echo Point, bij dit punt vraag je je niet af hoe hij aan zijn naam komt, want het geluid wat je hier hoort is oorverdovend. Het geluid van krekels galmt keihard op Echo Point en daar kun je dus beter maken dat je wegkomt.

Na ongeveer 10km gewandeld te hebben in de buurt van Katoomba en de Scenic World, besloten we een bus te nemen naar de Wentworth falls. Deze waterval was een stuk indrukwekkender dan de Katoomba falls en daarom zeker de busreis en hike waard!

Wentworth falls

Katoomba Falls

 

Eindstand

Bereid je goed voor, voordat je naar de blue mountains gaat! Het gebied is zo ontzettend groot, dat je wel moet weten wat je aan het eind van de dag gezien wil hebben. Breng ook een warme trui of regenjas mee, er zijn namelijk gedeeltes waar de zon echt niet schijnt en het ineens erg fris kan worden. Ook zijn loopschoenen natuurlijk een must.

De Blue Moutains heb ik van mijn lijstje kunnen vinken! Ik ben erg blij dat ik er geweest ben en blijf mij verwonderen hoeveel mooie plekjes er een paar uur reizen buiten zo’n wereldstad liggen.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *