Travel Update – Back in Sydney

Vorig jaar heb ik 2.5 maand in Australië (en vooral Sydney doorgebracht), dat is zo goed bevallen dat ik na 2 weken terug te zijn in Nederland besloot weer terug te gaan. Ik ben teruggegaan op een working holiday visa en zou nu 1 jaar in het land mogen blijven. Benieuwd naar mijn plannen?

Working Holiday Visa

Een working holiday visa is een visum waar mensen tussen de 18-31 jaar een jaar lang mee in Australië mogen blijven en ook zelfs werken. Ik gok dat dit visum in het leven is geroepen om backpackers het wat makkelijker te maken, aangezien Australië een enorm duur land is. Er zitten natuurlijk wat regels aan het visum vast, maar overall is het echt een goede deal. Het visum aanvragen kost rond de 200/300 euro en raad ik je aan om ver voor je trip te regelen, er bestaat namelijk de kans dat ze om medische checks vragen. Je visum (en dus je jaar) gaat pas in als je het land ingaat.

Bij een working holiday visa kun je werken voor een 2nd year visa, wat betekent dat je nog 1 jaar mag blijven. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar je moet er niet zomaar werk voor doen, je moet er voor op een FARM werken. 88 dagen!! Ik heb al aardig wat horrorstories gehoord over mensen die 12 uur per dag in de hitte fruit staan te plukken etc. Ik ben er dan ook nog niet over uit of ik het farm work het waard ga vinden om nog een visum te krijgen. 

Aussie Brekkies zijn heerlijk! 

Mijn plannen

Mijn plan is om in de zomer te kijken hoe goed het wonen/werken hier echt gaat bevallen en aan de hand daarvan ga ik bepalen of ik het farm work ervoor over heb. Farm work in de winter doen klinkt ook al een (heeeeeel klein) beetje minder erg. Daarnaast zou ik echt heel graag een roadtrip doen van Sydney naar Cairns met plekken als Whitsundays, Great Barrier Reef, Goldcoast, Byron Bay, Brisbane etc er tussenin.

 

Maar, one step at a time, voor nu heb ik een appartementje gevonden erg centraal in de stad waar ik in ieder geval 3 maanden ga blijven. Ik ben gister verhuisd dus de komende week zal in het teken staan van een sportschool vinden, mijn huisje leefbaar maken en een baantje vinden. En ondertussen natuurlijk een beetje genieten van de Sydney zomer. Iedere dag 25-30 graden is tenslotte zeker geen straf!

 

I’ll keep you posted!

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *