Coastal walk – Bondi to Bronte

Het duurde even om goede wi-fi te vinden down under, maar here I am! Ik heb mijn eerste week in Sydney er officieel opzitten en kan ik met recht zeggen dat ik al aardig wat gezien heb. Mijn favoriete plek is nu al, het iconische Bondi beach! Vanaf Bondi kun je een hike doen naar Bronte beach, waarbij je ondertussen kunt genieten van de mooiste uitzichten.

Bondi is het iconische strand in Sydney, met het zwembad wat half in de zee ligt; de Bondi Icebergs. Dit zwembad is dan ook gevuld met zeewater en je kunt er al voor ongeveer €4 per dag in zwemmen. Ook kun je rondom Bondi heerlijk (en gezond) eten, surfen en vooral “chillen” op het gras of in het zand.

Bondi

Vanaf Bondi loop je een stuk over de Boulevard, trappetjes en langs kliffen en het eerste strand wat je daarna tegenkomt is Tamarama na ongeveer 1.5 km lopen. In oktober en november (nu dus!) is er tussen Bondi en Tamarama een “sculpture at sea” walk, waarbij je verschillende sculpturen langs het strand ziet staan. Ik ben nog steeds meer onder de indruk van alle kliffen en stranden die je ziet tijdens de wandeling, maar ieder zijn ding toch?

Waverly Cemetery

Daarna is het nog 1km tot Bronte, waarbij je een groot deel over een enorm indrukwekkende begraafplaats moet lopen: de Waverly cemetery. De begraafplaats wordt nu wel gerenoveerd, aangezien er veel verwoest is door een storm in 2016, maar dit maakt hem zeker niet minder indrukwekkend. Vrij snel daarna kom je bij de eindbestemming: bronte! Bronte is waarschijnlijk iets meer voor de locals dan Bondi is, omdat het strand iets minder iconisch is en wat verder weg van alle toeristen spots. 

Tussen de stranden door is er ook zeker genoeg te zien, zoals wat kleinere privé strandjes, gigantische huizen, het uitzicht over de oceaan en ook wat kleinere (gratis!) zoutwater zwembaden. De coastal walk is dus allesbehalve een straf en je kijkt er iedere keer weer je ogen uit. Daarnaast doe je ondertussen nog flink een tan op ook!

 

Ben jij wel eens in Sydney geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *