The Capsule Hotel

iIk heb afgelopen week in een Capsule geslapen en niet zomaar een capsule; een echt futuristisch uitziende capsule. Hostels zijn niet echt mijn ding en dus kwam ik tijdens het zoeken naar een goede plek om te slapen terecht bij “The Capsule Hotel” een kruising tussen een hostel en een hotel en vandaag vertel ik je meer over mijn verblijf.

Concept

The Capsule Hotel is een concept overgewaaid uit Japan, waar het concept echt enorm populair is. Het hotel heeft de voordelen van een hotel, gemixt met de voordelen van een hostel. Zo heb je je eigen “pod” waar je in slaapt en heb je dus echt privacy en een plekje voor jezelf. In deze pod zit een spiegel, USB oplaadpunten, een tv, een kluis, lampen, een noodknop en kun je de temperatuur regelen. Als je echter naar het toilet moet of wil douchen, dan zul je je pod uitmoeten en naar de gedeelde kamers moeten. Deze badkamers zijn wel enorm luxe (inclusief ruime badkamers en dakdouche bijvoorbeeld) en worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Daarnaast zijn er veel openbare ruimtes zoals een keuken, een washok en diverse plekken om even met je laptop aan een tafeltje te zitten.

 

Locatie

De locatie van het hotel is zo centraal als het maar kan zijn; namelijk 3 minuten van het Town Hall station af, wat zo’n beetje het drukste station is in de stad. Binnen een paar minuten ben je in het CBD (Central Business District), binnen 40 minuten ben je bij Bondi beach en ook supermarkten, eettentjes en winkels zijn op een steenworp afstand.

 

Eindoordeel

Ik vond de Capsule er enorm leuk uitzien op internet en daarom wilde ik er graag een paar nachten in slapen. Echter kwam ik er al snel achter dat het concept op internet een stuk leuker leek, dan de realiteit was. Je zittend aankleden in een capsule is niet echt een aanrader en dankzij het niet zo dikke matras kreeg ik al snel last van mijn rug en bil tijdens het zitten/liggen in de capsule. Voor een paar nachten in de stad is dit hotel echt een aanrader, want alles is schoon en de locatie is perfect, maar voor een week was dit net iets teveel van het goede. In de stad betaal je gemiddeld +€100 per nacht voor een hotel en dat terwijl dit capsule hotel “maar” €39 per nacht kost, is het dus best een prima deal!

 

Wat vind jij van dit concept?

Misschien vind je dit ook leuk:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *