Persoonlijke update – 2.5 week in Sydney

Op woensdag 11 oktober stapte ik alleen in het vliegtuig naar Sydney, waarna ik 5 dagen een hotel geboekt had en verder 0 plannen had. Inmiddels zijn we 2.5 week verder en zit ik nog steeds in Sydney. Benieuwd hoe het hier bevalt?

Halloween is echt een “ding” hier

Allereerst, als je naar mijn Instagram en de reisfoto’s daarop kijkt, dan lijkt het leven hier perfect. Ik moet toegeven dat het leven hier ook wel redelijk perfect is, maar daarnaast heb ik natuurlijk ook een hoop downs. Het hebben van geen plan is voor een controlfreak zoals ik niet echt een succes en ook je familie, vrienden en je leven thuis missen zijn dingen die zeker voorbij komen.

Harbour bridge en opera house

Misschien heb je wel gelezen dat ik in Het Capsule hotel geslapen heb, waarna ik natuurlijk opzoek moest naar een nieuw plekje of een nieuw plan. Aangezien ik niet het idee had dat ik Sydney volledig gezien had, heb ik besloten tot 30 november in ieder geval in een Airbnb te verblijven. Ik heb inmiddels namelijk een leuk vriendengroepje opgebouwd, waarmee we bijna dagelijks de stad verkennen en ook heb ik in de Airbnb eindelijk de kans om even mijn tas uit te pakken en echt mezelf weer even te vinden.

Sydney is een prachtige stad, met zowel het fantastische stadsleven, als ook indrukwekkende stranden, uitzichten, cultuur en noem maar op. Ik ben totaal geen stadsmens, wonen in Amsterdam lijkt mij niets, maar Sydney heeft wel een beetje mijn hart gestolen. Iedereen zit ’s avonds na zijn werk buiten te eten, te drinken en gewoon te genieten van het buitenleven. Aangezien het hier langzaam zomer wordt is dat dan ook geen probleem! Daarnaast heb ik nog nooit zo’n veilige stad meegemaakt, na het uitgaan kan ik zonder problemen de bus pakken, over straat lopen en zelfs geweldige gesprekken met vreemden voeren. Ik heb mij nog geen moment onveilig gevoeld.

Binnenkort willen we met de meiden naar het witste strand, Jervis Bay en ook is het de bedoeling om wat kangoeroes in het wild te zien. We zijn tenslotte wel in AustraliĆ«. Na Sydney denk ik dat ik een ticket boek naar Melbourne voor een dag of 10, zodat ik in ieder geval kan zeggen dat ik die stad ook gezien heb. Het zijn nog allemaal maar plannen, maar er zullen hoe dan ook vast genoeg leuke dingen aankomen. I’ll keep you posted!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *