Harbour Bridge & Opera house

When in Sydney… Dan moeten de opera house en harbour bridge toch wel op je lijstje staan. Benieuwd naar de verschillende manieren om deze iconische must-sees te bewonderen?

1. Circular Quay

Circular Quay is de haven/kade van Sydney, vanaf hier vertrekken cruise schepen en ferry’s naar andere stadsdelen van Sydney en andere delen van de wereld. Deze haven verbindt The Rocks (hele populaire buurt), met de haven, The Opera house en The Harbour Bridge. Vanaf hier kun je dus lopend naar beide must-sees toe en ook kun je er wat foto’s maken met prachtige uitzichten. Vergeet geen ijsje te eten bij Messina (heerlijk Australisch ijs!) als je er toch bent. Ook is de Opera Bar hier gevestigd, zoals de naam al doet vermoeden heb je vanaf deze bar het beste uitzicht ever. Deze bar is in de weekenden/avonden dan ook vaak afgeladen vol.

2. Ferry

Vanaf Circular Quay kun je een ferry pakken naar onder andere Manly en Mosman. Niet alleen is het leuk om deze plekjes van Sydney te zien, maar ook geeft het je een fantastisch (en ander!) uitzicht op de stad.

3. Luna Park

Luna Park is een soort attractiepark, met gratis entree, waar je bijvoorbeeld in een reuzenrad kunt zitten of snoepgoed kunt halen. Het park┬ázit wat meer aan de andere kant van de stad, maar deze plek is een echte aanrader als je de zonsondergang over de stad wilt zien. Je ziet hier als het ware “onder” de brug, wat een enorm mooi uitzicht geeft.

4. Walk across the bridge

Niet alleen auto’s, bussen en treinen kunnen over de Harbour Bridge, je kunt er namelijk zelf ook overheen lopen. Het van de ene naar de andere kant gaan kost je ongeveer 15-30 minuten en geeft je een fantastisch uitzicht over de hele stad. Via deze weg kun je naar Luna Park lopen of juist van Luna Park weer terug naar Circular Quay.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *