Coolste tent ooit

Ik ben totaal geen camping-kinda-girl, maar toen mij gevraagd werd om de “coolste tent ooit” een nachtje te testen, was ik tochwel nieuwsgierig. Benieuwd naar mijn kampeerervaring?

De coolste tent ooit?

Misschien heb je de reclame van de Decathlon al voorbij zien komen en als dat niet het geval is; let me introduce you to the coolest tent ever! De tent heet de “Fresh&Black” tent en zou dankzij een speciale isolerende buitenlaag 17 graden Celsius koeler moeten zijn dan andere tenten.  Daarnaast is de binnentent van de Fresh & Black verduistert, waardoor het donker in de tent blijft.

De tent is verkrijgbaar in  16 verschillende maten, voor een verschillend aantal personen. Zo zijn er kleine 2-persoons tenten, maar ook familie tenten voor 8 personen. De prijzen variëren van €39,99 tot €799,99. Ook kun je ervoor kiezen of je de tent als pop-up variant, opblaasbaar of als traditionele tent wilt hebben.

Mijn ervaring

Ik mocht een nachtje kamperen op camping De Wildste Tuin in Flevoland. Van Decathlon kreeg ik allerlei kampeerbenodigdheden mee, want ja, die had ik natuurlijk niet.. Ik kreeg onder andere de Fresh & Black tent, stoeltjes, een lattenbodem (ik wist niet eens dat dit bestond..), matjes, een gasstel en pannetjes mee. De tent die ik mee kreeg was de opblaasbare gezinstent voor 4 personen. Deze tent heeft een hoge leefruimte van 5,8 m² met grondzeil en 2 slaapcompartimenten van 210 x 140 cm.Het officiële Glamping avontuur kon beginnen!

Bij het aankomen op de camping waren we positief verrast; wat een prachtig stukje natuur en wat héérlijk rustig! Zowel als je van bos als van het strand houdt, zit je hier goed. Daarna kwam challenge nummer 1: de tent opzetten. Dit bleek de meevaller van de eeuw; het enige wat we hoefden te doen was namelijk met een pomp 3 kleine gedeeltes op te pompen. Dit duurde letterlijk 2/3 minuten en daarna stond de tent vanzelf!

Challenge 2: het slapen in een tent. Ook dit was een enorme meevaller. De lattenbodems zorgde echt voor een “bed-feeling” en de tent was inderdaad heerlijk koel én donker ’s ochtends. Ik was echt positief verrast over hoe zonnig en warm het buiten was en hoe donker en koel het in de tent was.

Challenge 3: de tent weer in het kleine tasje stoppen. De tent kwam in een enorm handig meeneem tasje, maar net zoals met de meeste andere producten, hadden wij verwacht dat ook deze tent nooit meer in de tas zou passen. Ook dit bleek niet waar, na het leeg laten lopen en het opvouwen van de tent, paste hij vrij makkelijk weer in de tas en kregen we zelfs de rits weer dicht.

Eindstand

Ik ben enorm positief verrast; ik had het beeld van kamperen in mijn hoofd dat je met een wc rol over de camping loopt, slaapt op een dun matje op de grond en geen oog dicht doet door het licht en de warmte. Gelukkig was de camping juist enorm schoon, met een enorm mooi toiletgebouw met douches. Daarnaast hadden ze ook een leuk restaurantje en zelfs een klein strand. De tent en de lattenbodem hebben voor een goede nachtrust gezorgd. Eindstand: kamperen is best een hele investering, als ik zie wat je er allemaal voor nodig hebt, maar als je je dan weer beseft dat je enorm lang met die spullen kunt doen, dan is het het zeker waard! Ik ben dankzij deze ervaring zeker van plan nog eens te kamperen.

 

Hou jij van kamperen?

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *