Haar Routine met John Beerens

Sinds mijn haarkwaliteit door al het verven flink achteruit was gegaan, besloot ik mijn haar routine naar een hoger niveau te tillen. Een goede shampoo, conditioner, masker, heat protector, olie, haarlak en volume spray zijn nu onderdeel van mijn haar routine. Alle producten kreeg ik van John Beerens.

Over John Beerens

John Beerens is toch wel dé online shop voor al je haarspullen, maar inmiddels ook veel meer dan dat. Je kunt in de webshop terecht voor haartools, haar producten (styling, verf, verzorging etc), huidverzorging, make-up en ook aan de mannen is gedacht. Er werken mensen met een passie voor haar, dus als je een vraag stelt aan de klantenservice dan weet je zeker dat je een professioneel antwoord krijgt. Daarnaast kun je heel handig zoeken op verzorging per haartype. Zo vind je snel de juiste producten voor jouw beschadigde, blonde, fijne, gekleurde, kroes, krullend of vet haar.

Het fijne vind ik dat de shop zo snel verzendt. Voor 22:00 besteld op werkdagen is de volgende dag in huis én je kunt ook voor avondbezorging kiezen. Daarnaast is de verzending al gratis bij een bestelling boven de €30.

En niet geheel onbelangrijk: bij John Beerens zijn ze enorm met duurzaamheid bezig. Hun nieuwe pand is 100% zelfvoorzienend in electriciteit. Daarnaast beschikt het pand over het energielabel A++. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel zo worden de dozen die ze gebruiken enkel geproduceerd van hout met een FSC Keurmerk. Oftewel: je hoeft je niet schuldig te voelen als je bij John Beerens bestelt!

Mijn haar routine

Masker

Ik probeer in ieder geval 1 keer per week een paar uur met een masker in mijn haar te zitten, het liefst slaap ik er zelfs mee. Mocht ik net bij de kapper geweest zijn en een Olaplex behandeling gehad hebben, dan gebruik ik thuis 1x per week het Olaplex nummer 3 masker. Als je nog nooit Olaplex gebruikt hebt, ik kan het je echt aanraden. Het voelt alsof je haar weer als nieuw is en met het masker thuis kun je dat enorm verlengen. Sinds kort gebruik ik het CHI Tea Tree Oil Revitalizing masker op aanraden van de professionals van John Beerens. Ik heb namelijk een droge hoofdhuid en droog haar en deze set is speciaal bedoeld om zowel het haar als de hoofdhuid te kalmeren. Ik ben er erg tevreden over!

 

Shampoo & conditioner

Shampoo & conditioner zijn ook een belangrijk onderdeel van je haarroutine, ook al probeer ik mijn haar wassen wel steeds meer en meer uit te stellen. Ik was mijn haar nu meestal 2, maximaal 3 keer per week. Droogshampoo of mijn haar vast dragen helpen hier erg goed bij, want voorheen moest ik het echt om de dag wassen. Een goede shampoo kan ook juist bijdragen aan het langzaam vetter worden van je haar.

Bijvoorbeeld de CHI Tea Tree Oil Shampoo is verrijkt met verschillende oliën om het haar en de hoofdhuid te reinigen en te verfrissen, zodat ook het vet worden wordt uitgesteld. Daarnaast zijn de shampoo en conditioner ook speciaal voor een gevoelige hoofdhuid en om deze te kalmeren. Daarnaast erg belangrijk voor mij: in zowel het masker als de shampoo en conditioner zitten geen parabenen en sulfaten.

 

Na het wassen

Heat protection

Deze spray doe ik handdoekdroog haar, zodat het vervolgens beschermd is voor als ik het ga föhnen of als het droog is ga stijlen of krullen.

Met serums krijg ik persoonlijk vaak sneller vet haar of een vet gevoel en dat vind ik met sprays niet zo. Daarom hebben sprays mijn voorkeur. De geavanceerde formule van de Biosilk Silk Therapy spray bevat zijde en andere ingrediënten om het haar te beschermen tegen de hitte van stijl-en of krultangen. Tegelijkertijd zorgt het voor langhoudende stylingresultaten met een mooie glans. De spray is gemakkelijk aan te brengen en geeft het haar een mooie glans. Ook deze spray is vrij van SLS en siliconen. Niet geheel onbelangrijk: deze spray ruikt heerlijk!

Haar olie

Zodra mijn haar geföhnd of opgedroogd is gebruik ik graag een olie. Vroeger dacht ik dat olie je haar vet zou maken en zou beschadigen in combinatie met een stylingtool, maar niks is minder waar. Vaak zijn olies ook juist heat protectors en maken ze je haar juist glanzend en mooi, in plaats van vet.

De CHI Keratin Silk Infusion is een perfecte olie voor beschadigd, pluizig of futloos haar. Het is een olie die die je niet uit hoeft te spoelen. De olie hydrateert het haar en vult het haar eigen keratine aan. De unieke samenstelling van ingrediënten verbetert de elasticiteit van het haar en geeft het een gezonde glans. Het serum beschermt het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf en hitte van stylingtools. Het haar zal gezond aanvoelen en een prachtige glans krijgen. Mocht je dus geen stylingtools gebruiken, dan is dit product nog steeds aan te raden.  Je haar kan namelijk natuurlijk ook beschadigd raken door de zon. Ook dit product is vrij van SLS, sulfaten en parabenen.

Haarlak

Na het stijlen of krullen is het natuurlijk van belang dat het zo blijft zitten. De perfecte haarlak vinden kan echt een struggle zijn, want je haar moet niet zwaar, hard of plakkerig worden én het moet natuurlijk goed blijven zitten. Ooit bij  een kapper werd de CHI Miss Universe Style Illuminate Work Your Style Flexible haarspray (ja probeer dit maar eens te onthouden..) gebruikt en vooral op de geur werd ik meteen verliefd. Toen mijn haar vervolgens na het kappersbezoek perfect bleef zitten, zacht was en glansde, was ik meteen verkocht. Sindsdien is deze haarlak de enige die ik gebruik.

CHI Miss Universe Style Illuminate Work Your Style Flexible Hair Spray is een sneldrogende, licht verstevigende haarspray die het haar volume en textuur geeft, terwijl het haar ook soepel blijft. De haarlak bevat voedende en beschermende ingrediënten zoals Moringa- en Macadamia olie. Moringa olie is afkomstig van de Moringa Oleiferaboom en is rijk aan antioxidanten, vitamine A en C. Hierdoor wordt het haar beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf terwijl het haar wordt gevoed en prachtig gaat glanzen. De Macadamia olie die verwerkt is in deze verstevigende haarspray is verrijkt met calcium, vitamine B-complex, vitamine E en verzadigde vetten beschermt de hoofdhuid tegen beschadigingen. Daarnaast wordt door de CHI Miss Universe Style Illuminate Work Your Style Flexible Hair Spray pluizig en kroezend haar gekalmeerd. Naast de Morginga en Macadamia olie bestaat de haarspray ook uit keramische ingrediënten en proteïnen die het haar optimaal beschermen en zorgen voor meer kracht en glans. Én de haarlak ruikt heerlijk.

Volumespray

Soms mis ik een beetje volume in de bovenkant van mijn haar en dat los ik dan op met een volumespray, droogshampoo of iets anders wat een beetje extra textuur geeft. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het mijn haar niet vet, zwaar, hard of grijzig maakt. Daarom hierbij mijn 2 favoriete textuursprays:

  1. CHI magnified volume spray
    Het voordeel van de CHI magnified Volume spray is dat het een natuurlijke fixatie aan het haar geeft zonder het te belasten of verzwaren. Met dit product kun je je haar de hele dag nog restylen. Het product geeft mooie volume aan de bovenkant.
  2. Moroccan Oil Root Boost Voluminizing spray
    Moroccanoil Root Boost is een spray die voller haar te creërt. Deze spray is vooral ideaal voor fijn en futloos haar dat wel wat extra volume kan gebruiken. Het haar wordt gelift vanaf de haarwortel en krijgt meer veerkracht en body. Deze spray maakt het haar echt wat stugger en dikker, dus daar moet je wel van houden. De spray is verrijkt met arganolie om het haar behalve volume te geven ook te voeden en verzorgen.

Met behulp van deze uitgeroeide haarroutine heb ik de kwaliteit van mijn haar de afgelopen 2 jaar weer onwijs kunnen verbeteren. Mijn haar is een stuk dikker, zachter en ziet er gezonder uit. Veel mensen zorgen goed voor hun huid, maar je haar heeft minstens zoveel verzorging nodig.

 

 

 

Welk product mag er niet in jouw haar routine ontbreken?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *