NESCAFÉ Dolce Gusto – Cold Brew

Op een zomerse dag krijg ik het van koffie alleen maar warmer, maar wat drink je dan? Ik heb de Dalgona trend geprobeerd (ijskoffie maken met héél, héél veel suiker = geen aanrader), warme koffie koud laten worden en inmiddels heb ik de perfecte ijskoffie voor mij gevonden: de Cold Brew.

Wist jij dat Cold Brew en ijskoffie 2 compleet verschillende dingen zijn? Ik leg het verschil je uit!

IJskoffie vs. Cold Brew

Het grote verschil tussen de twee koffie’s zit hem vooral in de bereidingswijze. Cold brew coffee wordt gebrouwen met koud water, dat maximaal op kamertemperatuur is. Het water wordt vervolgens over gemalen koffie gegoten en moet dan zo’n twaalf tot veertien uur trekken. Uiteindelijk wordt dit dan weer gemengd met water. Het is dus een mix van water en koffie. Bij dit proces komt er dus geen heet water aan te pas en dit heeft als gevolg dat de koffie veel minder bitter is en een mildere smaak heeft.

IJskoffie wordt op verschillende manieren gemaakt, maar over het algemeen wordt het met hete koffie en ijsklontjes gedaan. Deze koffie is dus wel echt heet geweest. Of je de koffie nu af laat koelen of er meteen ijsklontjes op doet, beide wordt het IJskoffie genoemd. De smaak van deze koffie is vaak een tikje zuurder. Hierom wordt er vaak gespeeld met slagroom, suiker of zelfs een bolletje ijs, om zo de koffie zoeter te maken.

De Dalgona koffie, een trend die je veel op Pinterest en Instagram voorbij zag komen wordt gemaakt met 2 scheppen suiker, 2 scheppen oploskoffie, melk, water en ijsklontjes. Deze koffie ziet er mooi uit, maar je krijgt er wel een gigantische suikerdip van. Ik vond het ook niet lekker. Geen aanrader dus!

dolce gusto mini mecold brew Dolce gusto

 

NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew

Met het Dolce Gusto apparaat van NESCAFÉ is het sinds kort mogelijk om een Cold Brew te maken. En daar hoef je geen twaalf tot veertien uur op te wachten, want binnen 1/2 minuten staat jouw Cold Brew voor je klaar. Het apparaat dat ik gebruik is de Mini Me, een handig apparaat dat zowel koude als warme koffie kan schenken en automatisch stopt dankzij de ingestelde streepjes. In het apparaat kunnen 30 hogekwaliteits koffievariaties zoals Espresso’s, Cappuccino’s, Grande’s en zelfs chocoladedranken en thee van NESCAFÉ Dolce Gusto.

Hoe maak je de Cold Brew thuis?

  1. Stop in het glas lekker veel ijsklontjes
  2. Doe de capsule in de machine en sluit de machine goed.
  3. Zet je machine op 6 streepjes (het cupje geeft aan hoeveel streepjes er nodig zijn, de machine stopt vervolgens zelf)
  4. Haal de hendel over naar de koude kant
  5. ENJOY

Ik drink bijna geen zwarte koffie, maar ik ben echt fan van deze cold brew. Hij is inderdaad helemaal niet bitter, heerlijk koud en toch vol van smaak. Klein bijkomend voordeel: omdat het zwarte koffie is zitten er geen calorieën in! Liever een iced cappuccino? Ook daar hebben ze bij Dolce Gusto cups voor. Ben je in een creatieve bui of krijg je gasten? Dan vind je hier wat leuke recepten om jouw Cold Brew of IJSkoffie naar een hoger niveau te tillen.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *